Συνεχίστηκε και αυτό το Σάββατο 17 Απρίλη η πανελλαδική κινητοποίηση του Μ-Λ ΚΚΕ με παρεμβάσεις στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Ηλιούπολη με βασικό περιεχόμενο μπροστά στον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς τα μεγάλα αιτήματα της εργατικής τάξης για Δουλειά, Ειρήνη , Δημοκρατία , Εθνική Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμό.

Η συγκέντρωση και πορεία της ΚΟ Αθήνας του Μ-Λ ΚΚΕ στο Μοναστηράκι και στην Ομόνοια

Με βασικό περιεχόμενο, μπροστά στον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, τα μεγάλα αιτήματα της εργατικής τάξης για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία , Εθνική Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμό έγινε συγκέντρωση και πορεία της Κ.Ο Αθήνας του Μ-Λ ΚΚΕ το Σάββατο 17 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι.

Η συγκέντρωση έγινε στο Μοναστηράκι όπου με ντουντούκα και προκήρυξη έγινε παρέμβαση στην πλατεία και στον Ηλεκτρικό.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Μ-Λ-ΚΚΕ-ΑΘΗΝΑΣ.jpg

Καταγγέλθηκε η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει σπρώξει ραγδαία τα εργατικά και λαϊκά στρώματα μέσα σε μια καταθλιπτική ζωή όπου ο κίνδυνος για την υγεία και ο θάνατος συμβαδίζουν με τη μαζική οικονομική καταστροφή τους και τη στέρησή τους από βασικές δημοκρατικές και κοινωνικές ελευθερίες.

Μέσα στον ένα χρόνο της πανδημίας δεν θέλησε επίμονα να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, να προχωρήσει σε επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών ιατρικών μονάδων, να μεριμνήσει για μαζικά τεστ και μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να οργανώσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τον εμβολιασμό για να προφυλάξει τη δημόσια υγεία. Με καθυστερημένη, πενιχρή, πετσοκομμένη οικονομική στήριξη ή και με καμία οικονομική στήριξη αντιμετώπισε τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες που έμειναν χωρίς δουλειά.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Μ-Λ-ΚΚΕ-ΑΘΗΝΑΣ-1.jpg

Στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία από τον Ηλεκτρικό Μοναστηρακίου μέχρι την Ομόνοια μέσω της οδού Αθηνάς.

Είναι χαρακτηριστική η θετική διάθεση με την οποία αντιμετώπισε ο περαστικός κόσμος την πορεία ενώ έξω από την Αγορά όπου η πορεία έμεινε για λίγο φωνάζοντας συνθήματα αρκετός κόσμος χειροκρότησε.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Μ-Λ-ΚΚΕ-ΑΘΗΝΑΣ-2.jpg

Τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓΑΣ, κάλεσαν τους εργαζόμενους να αποφασίσουν τον αγωνιστικό-ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να εκφράσουν την διεθνή εργατική αλληλεγγύη της, να προβάλεουνκαι διεκδικήσου τα επίκαιρα αιτήματα του λαού.

– Να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο – Κατάργηση των αντεργατικών μέτρων της πανδημίας και των μνημονίων
– Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους – Συλλογικές συμβάσεις και αύξηση των μισθών και των συντάξεων – Στήριξη των άνεργων – Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση
– Λήψη αποτελεσματικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας – Δημόσια δωρεάν Υγεία
– Ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων – Δημόσια δωρεάν Παιδεία
– Απόκρουση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων
– Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων
– Έξω ΗΠΑ-Βάσεις-ΝΑΤΟ-ΕΕ
– Δουλειά – Δημοκρατία – Ειρήνη -Εθνική Ανεξαρτησία – Σοσιαλισμό

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Μ-Λ-ΚΚΕ-ΑΘΗΝΑΣ-3.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Μ-Λ-ΚΚΕ-ΑΘΗΝΑΣ-4.jpg

Παρέμβαση του Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Ανατολικών Συνοικιών) στην Ηλιούπολη

Παρέμβαση στην Ηλιούπολη έκανε το Σάββατο 17 Απρίλη η Κ.Ο Ανατολικών Συνοικιών του Μ-Λ ΚΚΕ στα πλαίσια της καταγγελίας του νέου αντεργατικού νόμου και για την προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη.

Η παρέμβαση είχε κέντρο την πλατεία Φλέμινγκ όπου μοιράστηκε προκήρυξη και έγιναν πολλές κουβέντες με θαμώνες της πλατείας και περαστικούς.

Το νομοσχέδιο για το εργατικό ωράριο, την τηλεργασία και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου  ετοιμάζεται άμεσα να φέρει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ επακολουθεί και νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης. Το κυβερνητικό εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο επιδιώκει να γκρεμίσει ό,τι απομένει όρθιο ακόμα από το εργατικό οκτάωρο, από την πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία, από τη σταθερή και πλήρη εργασία, από την πληρωμή της υπερεργασίας και της υπερωρίας, από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, από το δικαίωμα τα συνδικάτα να αποφασίζουν με τις συνελεύσεις τους για τις απεργίες και άλλες δράσεις τους, από το δικαίωμα συμμετοχής τους στην απεργία και το δικαίωμα εργατικής περιφρούρησης της απεργίας, από το δικαίωμα το κράτος να μην αναμιγνύεται στη λειτουργία των συνδικάτων.

10ωρη και 12ωρη ημερήσια εργασία, 50ωρη εβδομαδιαία εργασία, απλήρωτη υπερεργασία και υπερωρίες, μεγάλη αύξηση του ανώτατου ορίου υπερωριών, εργασία και το Σαββατοκύριακο, μερική και εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία, επιβολή του τρόπου και των ωρών εργασίας του εργαζόμενου με ατομική σύμβαση εργασίας, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα σωματεία για τη λήψη αποφάσεων, απαγόρευση, ουσιαστικά, του δικαιώματος περιφρούρησης της απεργίας, υποχρεωτικό προσωπικό ασφαλείας στην απεργία που ουσιαστικά θα την ακυρώνει, έλεγχος του μητρώου μελών των σωματείων από το υπουργείο Εργασίας είναι το πακέτο αντεργατικών «μεταρρυθμίσεων» που θέλει να δωρίσει η κυβέρνηση στους επιχειρηματίες, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.

Αυτό το νέο αντεργατικό τερατούργημα πρέπει σύσσωμα η εργατική τάξη με την άμεση αγωνιστική κινητοποίησή της να το αποτρέψει. Η Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει μέρα μιας σημαντικής πανεργατικής μάχης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Πειραιά) στη Δραπετσώνα (Λιπάσματα)

Εξόρμηση πραγματοποίησε σήμερα στη Δραπετσώνα (Λιπάσματα) κλιμάκιο της ΚΟ Πειραιά του Μ-Λ ΚΚΕ στα πλαίσια της πανελλαδικές καμπάνιας του κόμματος. Είναι η δεύτερη παρέμβαση του Μ-Λ ΚΚΕ στον Πειραιά το τελευταίο 20ημερο (η προηγούμενη έγινε στο κέντρο του Πειραιά) με πολυ καλή ανταπόκριση από τον κόσμο της περιοχής.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Μ-Λ-ΚΚΕ-ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ.jpg

Η παρέμβαση προπαγάνδισε με προκήρυξη και ντουντούκα την ανάγκη ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη και εστίασε στην καταγγελία της άφαντης για πολύ καιρό ηγεσίας της ΓΣΕΕ που έσπευσε, μέσω του γνωστού Παναγόπουλου να τορπιλίσει αυτήν την προσπάθεια. Παρά την προηγηθείσα απόφαση της AΔΕΔΥ να γιορτασθεί η Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μάη, με απόφασή της καλεί σε γιορτασμό την Τρίτη 4 Μάη και έρχεται να προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες της στην κυβέρνηση.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Μ-Λ-ΚΚΕ-ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ-1.jpg

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το