Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Η ΚΟ Θεσσαλονίκης του Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς με συγκέντρωση που έγινε στην Καμάρα, με πανό, προκηρύξεις, αφίσες και τρικάκια.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με εκατοντάδες κόσμο, που κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο όπου και αναρτήθηκε το πανό.

Η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, θετική ήταν η παρουσία αγωνιστών στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που έγινε στην Ηγουμενίτσα.

Στη συγκέντρωση έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους οργανώσεων και συναγωνιστές και στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Τα μέλη  του Μ-Λ ΚΚΕ,  συμμετείχαν συγκέντρωση και στην πορεία με την προκήρυξη, τα τρυκάκια, την εφημερίδα, κομματικό πανό και με  αγωνιστικά συνθήματα  ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία,  για την αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για να τιμήσουμε τους ήρωες νεκρούς του εργατικού, λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος.

Γιάννενα: Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

Η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του Μ-Λ ΚΚΕ τίμησε αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

■ Ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, της μείωσης, της περικοπής και της μη πληρωμής μισθών και μεροκάματων, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, της καταπάτησης του εργατικού ωραρίου, των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

■ Ενάντια στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών παροχής κοινωνικών αγαθών.

■ Για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, για τη στήριξη της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.

■ Ενάντια στους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

■ Για δουλειά, δημοκρατία, ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.

Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Ηράκλειο

Σε μια άδεια πόλη, κόντρα στην πολιτική του τρόμου και των απαγορεύσεων πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

Αρχικά σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι του Μ-Λ ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου από κοινού με τα μπλοκ του ΚΚΕ (μ-λ) με συνθήματα, ανακοινώσεις, τρικάκια και προκηρύξεις διέδωσαν το πρωτομαγιάτικο μήνυμα της ιστορικής μνήμης, της τιμής και το αγώνα. 

Στη συνέχεια το κομματικό μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στην πορεία σωματείων και δυνάμεων κυρίως της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Η πορεία ξεκίνησε απο την πλατεία Ελευθερίας και διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Με συνθήματα ενάντια στην πολιτική του φόβου, της τρομοκρατίας και των απαγορεύσεων, ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο και διατρανώνοντας την απαίτηση για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, οι κομματικές δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ διέδωσαν το αγωνιστικό τους μήνυμα.

Παρά την περιορισμένη σε σχέση με άλλες χρονιές συμμετοχή, η οργάνωση Ηρακλείου το Μ-Λ ΚΚΕ, αποτιμά ιδιαίτερα θετικά το γεγονός ότι οι φετινές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν κόντρα στα μέτρα των απαγορεύσεων και της καραντίνας και υπό την απειλή των προστίμων. Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις αποτελούν σίγουρα μια σημαντική απάντηση στην αντιφατική και ιδιαίτερα επικίνδυνη όπως αποδεικνύεται για το λαό και τους εργαζόμενους πολιτική, που με αφορμή την πανδημία εγκαινίασε η κυβέρνηση της ΝΔ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το