Μοναστηράκι – Βαρβάκειος – Πλατεία Κοτζιά
Πειραιάς
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΟΓΗΡΩΝ
Δάφνη

Στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που ξεκίνησε το Μ-Λ ΚΚΕ δεκάδες σύντροφοι και συναγωνιστές πραγματοποίησαν σήμερα Σάββατο 12 Δεκέμβρη εξορμήσεις- πικετοφορίες στην Αθήνα  και τον Πειραιά.  

ΔΑΦΝΗ

Συγκεκριμένα  το Σάββατο 12 Δεκέμβρη στην Αθήνα,  στην πλατεία στο Μοναστηράκι (με πορεία στη Βαρβάκειο Αγορά και στην Πλατεία Κοτζιά), στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη – Αγ. Δημήτριο και στον Πειραιά (Λιμάνι – Ηλεκτρικός), μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ με πανό, ντουντούκες, φωνάζοντας συνθήματα, με το Λαϊκό Δρόμο και την προκήρυξη στο χέρι, με σημαίες, αφίσες και τρικάκια, διαδήλωσαν  καλώντας τη νεολαία και το λαό στον αγώνα ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και ενάντια στη κυβερνητική βία και τρομοκρατίας.

Βαρβάκειος
Παρέμβαση στον Ηλεκτρικό Πειραιά
Αθηνάς
Πειραιάς

Προβάλλοντας τα δίκαια λαϊκά αιτήματα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία, για να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες του ΕΣΥ και καλώντας τα συνδικάτα να προχωρήσουν άμεσα στην οργάνωση και προκήρυξη πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης τη μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού.

Από την εξόρμηση στην Καλλιθέα

Θεσσαλονίκη

Στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας του Μ-Λ ΚΚΕ ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, η ΚΟ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα εξόρμηση στην περιοχή της Τούμπας, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχε πραγματοποιήσει και αφισοκόλληση.

Θεσσαλονίκη

Οι παρεμβάσεις του Μ-Λ ΚΚΕ στην Υγεία

Τις προηγούμενες μέρες οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ της ΕΡΓΑΣ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Ομοσπονδία τους στις 10 Δεκέμβρη.

Άγιος Σάββας

Στα πλαίσια αυτά μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ βρέθηκαν στις πύ­λες του νοσοκομείου Άγιος Σάββας για να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, και παίρνοντας το λόγο έκφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους απέναντι στις διώξεις της κυβερνητικής Διοίκησης.  

Ιπποκράτειο

Επίσης στήριξαν τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΧΕΠΑ και στο Ιπποκράτειο. Ταυτόχρονα δραστηριοποιήθηκαν σε πολλές γειτονιές και συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά με αφίσες και τρικάκια του Μ-Λ ΚΚΕ ενώ στην ίδια κατεύθυνση ενεργοποιήθηκαν και οι κομματικές οργανώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ στις επαρχιακές πόλεις.

Γιάννενα

Από το Ηράκλειο Κρήτης, την Ικαρία, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα ως τη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία και την Αχαΐα, τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ και της νεολαίας με αγωνιστικό παλμό ξεκίνησαν παρεμβάσεις σε νοσοκομεία, σε κεντρικά σημεία με πανό, αφίσες, ανακοινώσεις και τρικάκια.

ΑΧΕΠΑ

Με δεδομένο μάλιστα την ψήφιση του προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες,  οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓΑΣ θα βρεθούν στο δρόμο του αγώνα για να προβάλουν τα λαϊκά αιτήματα και τους στόχους πάλης του εργατικού κινήματος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το