Θεσσαλονίκη

Μαζικό το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Τρίτη 9/6. Εκατοντάδες νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών και φοιτητών διαδήλωσαν στο δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Τα μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων και φοιτητικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δικαστηρίων (Άγαλμα Βενιζέλου) από όπου ξεκίνησαν πορεία και μέσω των Οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Βενιζέλου έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ζητώντας «να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο», «να μείνουν έξω οι κάμερες από τα σχολεία», «να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό», διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την τράπεζα θεμάτων, τη διαγωγή των μαθητών, τις νέες θεματικές και τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τις αξιολογήσεις των σχολικών μονάδων, τη μείωση των μετεγγραφών και την ίδρυση ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών στα ΑΕΙ.

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα συνεχιστούν αύριο με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 7 το απόγευμα.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία συμμετείχαν στο συλλαλητήριο μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωση τους.

Ανταπόκριση απεργίας – Αγωνιστική Παρέμβαση εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου

Με ιδιαίτερη μαζικότητα αλλά και παλμό έγινε σήμερα 9 Ιουνίου η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και εκπρόσωποι του γονεϊκού και μαθητικού κινήματος.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου συμμετείχε με δικό της πανό, συγκρότησε το δικό της μπλοκ και έδωσε αγωνιστικό τόνο στην πορεία φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-ολιγαρχίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην τοποθέτησή της η εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Παρέμβασης καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ αλλά και όλων των αστικών κομμάτων, ανέδειξε τον πραγματικά αντιλαϊκό και ταξικό χαρακτήρα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και στάθηκε στο πλευρό όλων των αγωνιστών που αυτές τις μέρες διαδηλώνουν ανά τον κόσμο ενάντια στην κρατική καταστολή και τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΕΛΜΕ, με πρόταση της Αγωνιστικής Παρέμβασης, είχε το δικό της πανό που καταδίκαζε την κυβερνητική πολιτική του μεγάλου αδερφού με την χρήση καμερών μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών και των δασκάλων πρέπει να δυναμώσει, να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και την ολιγαρχία να μετατρέψουν τα σχολεία σε πεδίο κερδοφορίας και μόρφωσης για λίγους και εκλεκτούς.

* Όχι κάμερες στα σχολεία.

* Αγώνας για δημοκρατία, παιδαγωγικές ελευθερίες και εργασιακά δικαιώματα.

* Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.

Υπάρχουν και δύο μικρά βίντεο:

[1] https://photos.app.goo.gl/vuxSK3LPR13zArSS7

[2] https://photos.app.goo.gl/qg4iaQufCEbQ2oD69

Νίκος Γαλάνης

ΒΕΡΟΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ανταπόκριση από Γιάννενα

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ και στα Γιάννενα με μαζικότητα και μαχητικότητα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Συμμετείχαν με πανό η ΕΛΜΕ, το ΠΑΜΕ, η Πορεία-Εκπαιδευτικός Όμιλος, τα ΕΑΑΚ, ΣΣΠ, και οι Αγωνιστικές Κινήσεις. 
Την Τετάρτη το απόγευμα 7 η ώρα πραγματοποιείται  νέο μπροστά στη 
ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το