Συγκέντρωση και μαχητική πορεία εκπαιδευτικών, έπειτα από πρόσκληση της ΕΛΜΕ Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Βέροιας στην πλατεία Δημαρχείου, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, έπειτα από τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την Απεργία- Αποχή ενάντια στην αξιολόγηση.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες τα συνεχή μηνύματα αποφάσεων συμμετοχής των  σχολείων στην απεργία και τα υψηλά  ποσοστά συμμετοχής φανέρωναν πως η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών απορρίπτει τους σχεδιασμούς του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Με την κινητοποίηση η ΕΛΜΕ Ημαθίας και οι εκπαιδευτικοί διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική υπουργείου και κυβέρνησης και δήλωσαν την εναντίωσή τους  στους αυταρχικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς, που επιχειρούν με δικαστικές αποφάσεις  να κρίνουν «παράνομες» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στην αξιολόγηση.

Στους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, εκ μέρους του Δ.Σ. της τοπικής ΕΛΜΕ, μίλησε η Ε. Καβαλλάρη. Παρόντες στη συγκέντρωση και την πορεία τα μέλη του Εκπαιδευτικού Ομίλου, μοίρασαν πλατιά ανακοίνωση καταγγελίας των κυβερνητικών σχεδιασμών και της αντιεκπαιδευτικής, αυταρχικής πολιτικής.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το