Συγκέντρωση διαμαρτυρίας – καταγγελίας της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ στη Τζενίν πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6/7 στις 6:30 στην ισραηλινή πρεσβεία

Στη συγκέντρωση που κάλεσαν Παλαιστινιακές Οργανώσεις πήραν μέρος οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στη συγκέντρωση με δικό του μπλοκ

Με σύνθημα «Από τη Τζενίν μέχρι τη Γάζα, το κράτος του Ισραήλ δολοφονεί», οι διαδηλωτές απαιτούν τον τερματισμό των εχθροπραξιών εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, καθώς και τη λήξη του βίαιου και άκρως επιθετικού εποικισμού στη Δυτική Όχθη.

Τα μέτρα ασφαλείας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό ήταν δρακόντεια ενώ κλούβες των ΜΑΤ έχουν σχηματίσει φραγμό που δεν επιτρέπουν στους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν.

Για το θέμα της ισραηλινής επίθεσης το Μ-Λ ΚΚΕ έχει εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΤΖΕΝΙΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μία ευρείας κλίμακας δολοφονική επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και συγκεκριμένα στην πόλη Τζενίν. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδρομή τα τελευταία 20 χρόνια, την οποία ονομάζουν “ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση”, με χτυπήματα από χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές δυνάμεις, ενάντια σε έναν άοπλο λαό. Εκτός από τις μεγάλες υλικές ζημιές, μέχρι στιγμής αναφέρονται τουλάχιστον δέκα παλαιστίνιοι νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες.

Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, από τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, όπου ζουν πάνω από 14.000 παλαιστίνιοι, έχουν αναγκαστεί να φύγουν περίπου 3000 κάτοικοι εγκαταλείποντας τα σπίτια τους στο έλεος της ισραηλινής θηριωδίας.

Σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει κηρυχθεί γενική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δολοφονική επίθεση την οποία ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής χαρακτήρισε “έγκλημα πολέμου”.

Η επίθεση αυτή εντάσσεται στην γραμμή σκλήρυνσης στο παλαιστινιακό, από την ακραία αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου, η οποία σε καθημερινή σχεδόν βάση εξαπολύει δολοφονικές επιθέσεις, σε όλες τις κατεχόμενες περιοχές με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και το “δικαίωμα στην αυτοάμυνα”. Έχουν εξασφαλίσει την στήριξη και την ανοχή τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Ε.Ε, που όλα αυτά τα χρόνια καλύπτουν πολιτικά την δολοφονική πολιτική του Ισραήλ στο παλαιστινιακό ζήτημα. Οι ΗΠΑ , χαρακτηρίζοντας τη σφαγή στην Τζενίν “δικαίωμα στην αυτοάμυνα” έδωσαν “πράσινο φως” στην συνέχιση και κλιμάκωση της ισραηλινής επίθεσης.

Το Μ-Λ ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του αδούλωτου και αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού για μια ελεύθερη πατρίδα. Καταγγέλλουμε τη νέα εγκληματική επιχείρηση του Ισραήλ στη Τζενίν, και όσους με την πολιτική τους την δικαιολογούν και τη στηρίζουν.

ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το