Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στις 10.30 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας. Την συγκέντρωση την είχε προγραμματίσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.00, συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έξω από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία και αυτοί στο υπουργείο Υγείας.

Το ποτήρι ξεχείλισε με την πρόσφατη πραγματικότητα της μετατροπής των δημόσιων νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα, καθώς η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει και οδηγεί σε μεγάλη υποβάθμιση και σε διάλυση την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, επειδή καταγγέλλουν και αποκαλύπτουν αυτήν την εγκληματική πολιτική στο χώρο της δημόσιας υγείας, έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει με διώξεις και καλέσματα συνδικαλιστών τους σε αστυνομικά τμήματα. Ο κλιμακούμενος κυβερνητικός αυταρχισμός απέναντι στους υγειονομικούς των δημόσιων νοσοκομείων, ωστόσο, δεν τους έχει πτοήσει.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος το Μ-Λ ΚΚΕ και η ΕΡΓ.ΑΣ. με δικά τους μπλοκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΓ.Α.Σ. “η υποκρισία της κυβέρνησης και οι εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, σε συνδυασμό με τα εκρηκτικά εργασιακά προβλήματα, τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις διώξεις, τις απολύσεις επειδή σηκώσανε κεφάλι, αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Γιατροί, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων για να θεραπεύσουν τους ασθενείς δουλεύουν όλους τους μήνες της πανδημίας σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες, με φοβερή εντατικοποίηση και πίεση στην εργασία τους, που τους έχει οδηγήσει σε σωματική και ψυχική εξουθένωση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το