Μαζική και μαχητική συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία διαμαρτυρίας στην ισραηλινή Πρεσβεία πραγματοποίησαν μετά τις 2 σήμερα μεσημέρι του Σαββάτου Παλαιστίνιοι που διαμένουν στη χώρα μας, μέλη της Παλαιστινιακής παροικίας Ελλάδος, αριστερές οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και την αντίθεσή τους στην εισβολή και τις σφαγές των σιωνιστών.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Λατίφ Νταρουίς από την Παλαιστινιακή Παροικία, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσιάρας, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, η Αθανασία Συμσιρή, φοιτήτρια από την κατάληψη της Φιλοσοφικής, o Γιάννης Σηφακάκης, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και χαιρέτισε o Ιάσονας Αδριανός, εκπρόσωπος του Μ-Λ ΚΚΕ.

Φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά του Ισραήλ και αποδοκιμάζοντας τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, κατευθύνθηκαν προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

Στη συγκέντρωση και πορεία πήρε μέρος με δικό του μαζικό και μαχητικό μπλοκ και το Μ-Λ ΚΚΕ. Οι σύντροφοι και οι συναγωνιστές φώναζαν συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της πορείας για Λευτεριά στην Παλαιστίνη, ενάντια στη γενοκτονία των σιωνιστών και στο νέο πόλεμο που ξεκίνησαν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, καθώς και στην τρομοκρατία που ασκούσαν τα ΜΑΤ σε όλη τη διάρκεια της πορείας.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ που προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν, να περιορίσουν την πορεία και να μην επιτρέψουν την πλήρη ανάπτυξη των μπλοκ των διαδηλωτών στο οδόστρωμα. Ο νέος υπουργός ΠΡΟΠΟ έδωσε το στίγμα του με την εκ νέου ανάληψη καθηκόντων στο υπουργείο. Θα βρίσκει όμως πάντα απέναντί του την αντίσταση και το σθένος του λαού που αγωνίζεται για τα δημοκρατικά του δικαιώματα και τις ελευθερίες.

 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το