Υπό τη διακριτική παρουσία οχημάτων της αστυνομίας, η οποία ωστόσο δεν επενέβη, και με τα κυβερνητικά ΜΜΕ την ίδια ακριβώς ώρα πρακτικώς να καταγγέλλουν τις δράσεις των υγειονομικών «οι οποίες λαμβάνουν χώρα παρά την έξαρση της πανδημίας», πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση και στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Χαϊδάρι, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 60 άτομα, με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, χωρίς όμως να καταπιούν τη γλώσσα τους και χωρίς να υποταχθούν στις κυβερνητικές κατασταλτικές όσο και τρομοκρατικές απαγορεύσεις.

Εκτός από τους υγειονομικούς, οι οποίοι παρουσίασαν με γλαφυρό τρόπο και αδιάσειστα στοιχεία την κυριολεκτική εγκατάλειψη της υγείας από την κυβέρνηση, τοποθετήσεις πραγματοποίησαν σύλλογοι και σωματεία που στέκονται με αλληλεγγύη και σεβασμό προς τη μάχη πρώτης γραμμής που δίνεται από ιατρούς, νοσηλευτές, και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του σωματείου τού νοσοκομείου Μιχάλης Ρίζος που έθεσε όλα τα αιτήματα του κινήματος των υγειονομικών και κατέρριψε όλες τις κυβερνητικές αιτιάσεις και ψεύδη.

Μεταξύ των ομιλητών, η Φατούρου Αγγελική, γραμματέας της ΕΛΜΕ Περιστερίου και αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας, και ο Κουφοβασίλης Δημήτρης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων.

Την κινητοποίηση στο Αττικό Νοσοκομείο ενίσχυσαν μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ, τα οποία ανάρτησαν πανό στην είσοδο του Νοσοκομείου («Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό – Να μην πληρώσει ο λαός τη βάρβαρη πολιτική τους»), ενώ κόλλησαν αφίσες που προσκαλούν στις εκδηλώσεις τιμής που θα πραγματοποιηθούν για το Πολυτεχνείο.

Η παρέμβαση του Δημήτρη Κουφοβασίλη

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το