Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας στο πλαίσιο απεργιακών κινητοποιήσεων για την Παγκόσμια μέρα της γυναίκας.

Σωματεία, σύλλογοι, κινήσεις και οργανώσεις που αναφέρονται στην αριστερά γιόρτασαν τη σημερινή μέρα διαδηλώνοντας και έστειλαν παράλληλα μηνύματα κατά του πολέμου, της προσφυγιάς και της εκμετάλλευσης.

Πλήθος γυναικών όλων των ηλικιών συμμετείχε στη διαμαρτυρία της πρωτεύουσας φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην βία και το σεξισμό, την κυβέρνηση και την εργατική αυθαιρεσία. 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 3_2_1_0.jpg

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και προχώρησαν με πορεία μέχρι τη Βουλή. Στη Θεσσαλονίκη η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου 

Ένα πραγματικά επαναστατικό, διεκδικητικό γυναικείο κίνημα, δεν μπορεί παρά να είναι ταξικό, να παλεύει για το ψωμί, τη δουλειά, την απελευθέρωση και για τα δυο φύλα. Τα αιτήματα ενός νέου γυναικείου κινήματος δεν είναι αποκομμένα από αυτά για τα οποία παλεύει ο εργαζόμενος λαός. Είναι άμεσα συνυφασμένα με το συνδικαλιστικό κίνημα, ιδιαίτερα την ταξική πλευρά του και την πραγματική αριστερά.
Γυναίκες εργαζόμενες μέσα στα σωματεία στους χώρους δουλειάς, δίνουν κοινούς αγώνες με τους άντρες συναδέλφους τους και παλεύουν:
• για την κατάργηση όλων των διακρίσεων (και της νομοθεσίας που τις πιστοποιεί και τις αναπαράγει)
• για την ισότητα ανδρών και γυναικών στην εργασία (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα)
• για τη δημόσια και δωρεάν υγεία και περίθαλψη, ελεύθερη και υψηλής ποιότητας
• για το δικαίωμα στην άμβλωση, την αντισύλληψη και τα επιδόματα υγείας, ενάντια στο «εμπόριο σαρκός», ιδιαίτερα στις μετανάστριες
• για την πλήρη προστασία της μητρότητας και της μονογονεϊκής οικογένειας
• για τη δημόσια και δωρεάν παιδική φροντίδα και την εκπαίδευση
• Πάνω απ’ όλα για το δικαίωμα στη δουλειά.

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το