Στα πλαίσια της Πανελλαδικής εξόρμησης του Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση της Κ.Ο. Αθήνας στο Μοναστηράκι.

Η πλατε΄ία Μοναστηρακίου από τις 12 το μεσημέρι γέμισε κόκκινες σημαίες, φωνάχτηκαν συνθήματα και μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις.

Περίπου στη 1 μμ το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ έκανε πορεία από το Μοναστηράκι μέχρι την Πλατεία Κοτζιά μέσω της οδού Αθηνάς.

Η συγκέντρωση και διαδήλωση της ΚΟ Αθήνας του Μ-Λ ΚΚΕ έγινε στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας με εξορμήσεις, διακίνηση αφίσας και προκηρύξεων. Με στόχο την αποκάλυψη, την καταγγελία των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, την ενίσχυση του πανεργατικού – παλλαϊκού αγώνα για την απόκρουσή τους, την οργάνωση αντιϊμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στις νέες στρατιωτικές συμφωνίες της κυβέρνησης.

Η νέα χρονιά βρίσκει τη μεγάλη πλειοψηφία των εργατολαϊκών στρωμάτων σε καθεστώς εξουθένωσης.

Μια χιονόπτωση, που είχε με ακρίβεια προβλεφθεί και δεν ήταν και πρωτόγνωρη, αποκάλυψε τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και τη χρεοκοπία του πολυδιαφημισμένου «επιτελικού κράτους». Η Αθήνα βυθίστηκε στο χάος, με χιλιάδες εγκλωβισμένους στους κεντρικούς οδικούς άξονες (χωρίς θέρμανση, φαγητό, νερό) για πολλές ώρες και με χιλιάδες νοικοκυριά σε εκτεταμένες περιοχές να είναι χωρίς ρεύμα και θέρμανση για ημέρες.

Η ακρίβεια στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης καλπάζει. Τα τιμολόγια του ρεύματος παίρνουν φωτιά, εξαιτίας του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, της λεγόμενης «απολιγνιτοποίησης» και του καθεστώτος της εξάρτησης της χώρας που πλέον αποκτά και ενεργειακό χαρακτήρα. Η ανεργία καλπάζει, ενώ πολλές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας με ελαστικές μορφές εργασίας και σε συνθήκες πραγματικού κάτεργου.

Ενάντια  στη σκληρά αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, των απολύσεων, του εργασιακού μεσαίωνα και της κατάπνιξης των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού με μοχλό πάλης τα συνδικάτα.

Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να  ξεδιπλώσει τον μαζικό αγώνα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και την απόκρουση και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Να ενισχύσει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα στρατιωτικά επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και να απαιτήσει να φύγουν οι αμερικάνικες βάσεις και όλα τα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟϊκά και Γαλλικά στρατεύματα από την Ελλάδα, για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το