Από τη σημερινή(15/12) απεργιακή κινητοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στον αντιλαϊκό και αντικοινωνικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης!

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων από τους κλάδους της υγείας και της εκπαίδευσης, καθώς και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021.

Η συγκέντρωση διοργανώνεται εξ ολοκλήρου από πρωτοβάθμια σωματεία καθώς ούτε η ΑΔΕΔΥ, ούτε η ΓΣΕΕ ή το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κάλεσαν σε κινητοποιήσεις.

Οι ομιλητές της συγκέντρωσης αναφέρθηκαν στον προϋπολογισμό-πρόκληση και απαίτησαν μέτρα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και προσλήψεις υγειονομικών, όπως και ενίσχυση της δημόσιας παιδείας. Ακόμη, καταδίκασαν τον αστυνομικό αυταρχισμό στις πρόσφατες συγκεντρώσεις της 6ης Δεκέμβρη.

ΕΦ.ΣΥΝ. – Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΙΑΣ, της νέας ομάδας ΟΔΟΣ όπως και η αύρα της ΕΛ.ΑΣ. 

ΕΦ.ΣΥΝ. – Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Στη συγκέντρωση καλούσαν τα σωματεία της εκπαίδευσης, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ “Κ.Σωτηρίου”, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ “Ηρώ Κωνσταντοπούλου”, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Α΄ Αθηνών, ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου, ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής [Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία]

Τα σωματεία εργαζομένων από τα νοσοκομεία Αττικόν, Ασκληπιείο Βούλας, Άγιος Σάββας, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Αμαλία Φλέμινγκ, Λαϊκό, Αγλαΐα Κυριακού, Δρομοκαίτειο

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας είχε κηρύξει και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το