Με μια σημαντική απόφαση το δικαστήριο καταδίκασε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Χειροκροτήματα από τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο.

Με μια πρωτοφανή συγκέντρωση απάντησε ο κόσμος της Αθήνας σήμερα ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Από τις 9 το πρωί χιλιάδες πολίτες άρχισαν να φτάνουν στο Εφετείο ενώ στις 10.30 είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο σε ένα αρκετά μεγάλο τμήμα γύρω από το Εφετείο, την λεωφόρο Αλεξάνδρας, τα γύρω στενά από την Πανόρμου και κάτω.

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων καταδικαστικών αποφάσεων και καθώς ο κόσμος χειροκροτούσε και φώναζε συνθήματα οι δυνάμεις καταστολής έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους. Αύρες της αστυνομίας εκτόξευσαν νερό διαλύοντας τη μεγάλη συγκέντρωση.

 Αμέσως μετά την επίθεση της αστυνομίας συγκροτημένη η πορεία κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, φωνάζοντας δυνατά συνθήματα για την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Το Μ-Λ ΚΚΕ βρέθηκε από τις 9.30 το πρωί στη συμβολή Λουκάρεως και Λεωφόρο Αλεξάνδρας φωνάζοντας συνθήματα. Όταν έγινε το πρώτο χτύπημα με χημικά το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ χτυπήθηκε πρώτο και συγκροτημένα μαζί με άλλες οργανώσεις και κόσμο οπισθοχώρησε. Αμέσως μετά με το μεγαλύτερο τμήμα του κόσμου που δεν διασκορπίστηκε στα στενά της Αλεξάνδρας χτυπημένο από τα χημικά πήρα μέρος στην πορεία που ξεκίνησε από την Αλεξάνδρας και μέσω της Βασ. Σοφίας έφτασε στο Σύνταγμα.

https://www.facebook.com/iro.vekri/videos/3356474897722970/?t=1
https://www.facebook.com/dimzamanfou/videos/3254183824630781

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το