Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο για να βροντοφωνάξουν ένα ηχηρό «όχι» στον φασισμό ένα χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες δίκες στην Ελλάδα, καθώς διήρκεσε 5,5 χρόνια. 

Εκεί ήταν φυσικά και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα, που τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει».

«Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα. Όλοι θυμόμαστε την περσινή μέρα. Το μεγαλείο εκείνης της ημέρας, που θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τελειώσαμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο αγώνας συνεχίζεται. Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα εφετείο και από το βλέπουμε ξαναβγήκαν πάλι στους δρόμους και έχουμε ξανά πάλι περίπου τα ίδια πράγματα. Ελπίζω ότι οι αρμόδιοι θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Ένα χρόνο μετά το μήνυμα είναι ίδιο όπως και τότε. Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν σταμάτησε τίποτα και δεν τελείωσε τίποτα».

Με δικό του μαχητικό μπλοκ συμμετείχε στην διαδήλωση το Μ-Λ ΚΚΕ και άλλες οργανώσεις της αριστεράς

Ένα χρόνο μετά την οριστική καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καταδίκη που ήρθε μετά από απαίτηση και την πίεση του λαϊκού και νεολαιίστικου αντιφασιστικού κινήματος, οι ακροδεξιές συμμορίες αποθρασύνονται, πραγματοποιώντας νέο γύρο επιθέσεων σε σχολεία και γειτονιές, χύνοντας για μία ακόμα φορά το φασιστικό τους δηλητήριο στη νεολαία.

Βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος και την ανοχή κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της αστυνομίας, πραγματοποιούν επιθέσεις σε ΕΠΑΛ, αλλά και σε μέλη αριστερών νεολαιών και συλλογικοτήτων.

Την ίδια ώρα, πλήθος κυβερνητικών στελεχών, υπουργών και συστημικών δημοσιολόγων παρέχουν πλήρη κάλυψη στις φασιστικές συμμορίες, επαναφέροντας τη διαβόητη θεωρία «των δύο άκρων». Μια θεωρία ανιστόρητη, βγαλμένη από το πιο αντιδραστικό οπλοστάσιο της αστικής τάξης που στην ουσία της έρχεται να χτυπήσει το λαϊκό αντιφασιστικού, το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, κρατώντας υποτίθεται «ίσες αποστάσεις» και εξισώνοντάς το με τις συμμορίες των φασιστών.

Ένα νέο αυγό του φιδιού είναι έτοιμο να σκάσει ξανά ένα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Ένα αυγό που επωάζει ουσιαστικά η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, των αντεργατικών μέτρων, του αυταρχισμού, των απαγορεύσεων και του εκφοβισμού.

Ένα χρόνο λοιπόν μετά την καταδίκη των νεοναζί εγκληματιών ο αγώνας απέναντι στο φασισμό παραμένει πάντα επίκαιρος. Ένας αγώνας που θα πρέπει να συνδυαστεί με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Απέναντι στις επιθέσεις των φασιστών και την προκλητική κάλυψή τους από κυβερνητικούς και τοπικούς παράγοντες το νεολαιίστικο, εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα, ο ίδιος ο λαός, θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, απαντώντας ξανά μαζικά και οργανωμένα σε κάθε είδους φασιστικές προκλήσεις, απειλές και επιθέσεις.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το