Βραδιά θεάτρου ήταν η Παρασκευή 6 Αυγούστου στο 9ο Κάμπινγκ της Πορείας που φέτος πραγματοποιείται στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας από 1 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου. Μαγική βραδιά με δυο έργα (αποσπάσματα) που παρουσίασαν στον κατάμεστο ανοιχτό χώρο του Κάμπινγκ οι θεατρικές ομάδες του “Σήματος” και της Πορείας – Θεσσαλονίκης.

Με τίτλο «Ικέτιδες του Αισχύλου – Τότε και σήμερα» η θεατρική ομάδα Σήματος (Αθήνα) παρουσίασε αποσπάσματα από την ομώνυμη τραγωδία. Οι Ικέτιδες, κόρες του Δαναού, προσπαθούν να αποφύγουν τον αιμομικτικό γάμο με τα ξαδέλφια τους, τους γιους του Αιγύπτου, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να τις παντρευτούν με τη βία. Οι κοπέλες καταφεύγουν από την Αίγυπτο στο Άργος και ζητούν άσυλο. Το έργο πραγματεύεται την προσφυγιά και την θέση της γυναίκας στην κοινωνία με τρόπο εξαιρετικά επίκαιρο.

Η θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσίασε αποσπάσματα από το έργο «Ω! τι κόσμος μπαμπά», μια εμβληματική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά που παραμένει διαχρονική και επίκαιρη, αν και γραμμένη τη δεκαετία του ’70. Το σαθρό πολιτικό σύστημα, η αλλοίωση των ανθρωπίνων σχέσεων και το κυνήγι του ανθρώπου για τον εύκολο πλούτο είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται στο συγκεκριμένο έργο με έναν ιδιαίτερο κωμικοτραγικό τρόπο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το