Μαζική ήταν η συγκέντρωση των υγειονομικών σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 8:30. Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το Υπουργείο Υγείας με συνθήματα και ζωντάνια.

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πήρε μέρος και μπλοκ της ΕΡΓ.Α.Σ με πανό και ντουντούκα.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ομοσπονδίες απορρίπτουν το «νέο ΕΣΥ» καταγγέλλοντας τις τραγικές ελλείψεις στο γονατισμένο σύστημα, το οποίο δεν έχει ενισχυθεί επί της ουσίας στα δύο χρόνια της πανδημίας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για εγκατάλειψη του συστήματος υγείας με αφορμή και την επέλαση της πανδημίας και απορρίπτουν το «νέο ΕΣΥ» που, όπως λένε, σχεδιάζεται εν κρυπτώ εις βάρος εργαζομένων και ασθενών. Η ΠΟΕΔΗΝ να κάνει λόγο για «δυσμενή επιδημιολογικά δεδομένα που αναδεικνύουν τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε Πρωτοβάθμια και Νοσοκομειακή Περίθαλψη».

Oι σημερινές κινητοποιήσεις έρχονται μία μέρα μετά την αποκάλυψη του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης για πιο έντονη εμπλοκή των ασφαλιστικών εταιρειών και ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πολιτική που έχει εφαρμοστεί με… πλήρη αποτυχία στη Βρετανία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το