Πραγματοποιήθηκε , με ικανοποιητική συμμετοχή , η προγραμματισμένη προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στη Βέροια. Στο ΚΑΦΕ «Εκτός χάρτη» σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι του κόμματος παρακολούθησαν αρχικά την εισήγηση του υποψήφιου στην περιοχή Μπ. Χατζηθεοδωρίδη και κατόπιν του σ. Δ. Κοντοφάκα, με τις οποίες αναλύθηκαν διεξοδικά οι θέσεις του κόμματος για την προεκλογική και περισσότερο για το μετεκλογικό σκηνικό στη χώρα. Τη συζήτηση συντόνισε η σ. Ε.Καβαλλάρη. Ακολούθησε πλούσιος διάλογος στον οποίο κατατέθηκαν οι αγωνίες και σκέψεις για το αύριο του λαού και του τόπου μας.

Ο χαιρετισμός του Μπάμπη Χατζηθεοδωρίδη

Μια βδομάδα πριν τις εκλογές το προεκλογικό σκηνικό είναι εν συντομία το παρακάτω: απανωτές δημοσκοπήσεις, αντεγκλήσεις και κοκορομαχίες , ανούσιες τηλεμαχίες για το λαό , υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, κόμματα και υποψήφιοι των μεγάλων κομμάτων εγκατεστημένοι ατελείωτες ώρες στα σπίτια μας μέσα από τις οθόνες. Όμως, η πραγματικότητα για το λαό είναι τραγική! Εκρηκτική αύξηση της ακρίβειας, έπειτα από 12 χρόνια Μνημονίων και αφαίμαξης. Λίγο μόλις καιρό πριν το μεγάλο έγκλημα κατά του λαού μας, το έγκλημα των Τεμπών, που οι δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος επιθυμούν να ξεχαστεί. Ανεργία, φτώχεια, πλειστηριασμοί. Κίνδυνοι πολεμικής ανάφλεξης. Πολύ σύντομα αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα μέσα στην οποία καταδικάζουν το λαό μας να ζήσει. Κι αυτήν επιδιώκουν να την εξαφανίσουν και να ξεχαστεί.

Οι κομματικοί στρατοί τους, καλοταϊσμένοι με μπόλικα εκατομμύρια ευρώ του λαού, έχουν πάρει φωτιά. Οι μηχανισμοί προπαγάνδας, με τα καλοπληρωμένα επίσης ΜΜΕ, κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλά. Επιχειρούν νύχτα και μέρα να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, να την αποπροσανατολίσουν. Παραπληροφορούν, επαναλαμβάνουν ψεύτικα λόγια και μεγάλες κουβέντες. Το βλέπουμε να συμβαίνει σε όλη την χώρα. Το βλέπουμε και τοπικά. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στον τοπικό τύπο και την πλειοψηφία των ηλεκτρονικών μέσων. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, τα τρία κόμματα που κατέστρεψαν τη ζωή του λαού μας και υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας σε ντόπια και ξένα συμφέροντα μονοπωλούν την πληροφόρηση του κόσμου και εμφανίζονται ως σωτήρες του…ξανά. Ο σκοπός τους ασφαλώς ένας, η συνέχιση της ίδιας και χειρότερης αντιλαϊκής πολιτικής και μετά τις εκλογές στις 21 του μηνός. Οι δύο μονομάχοι και οι θίασοί τους έχουν βγει στους δρόμους και με εξυπνάδες και φτηνές ατάκες , μπόλικη αλαζονεία και κυνισμό για την κατάσταση στην οποία αυτοί έχουν φέρει λαό και χώρα, περιοδεύουν από σπίτι σε σπίτι, χωριό σε χωριό, με χαμόγελα, χειραψίες και ψεύτικες υποσχέσεις.

 Μητσοτάκης-Τσίπρας, μαζί με τον Ανδρουλάκη μπαλαντέρ, κάνουν ακριβώς το ίδιο. Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη για τα λαϊκά στρώματα που αναγκάζονται να υποσχεθούν ψίχουλα. Τάζουν αυξήσεις μισθών και συντάξεων . Η ουσία είναι όμως πως δεν πρόκειται να τα πραγματοποιήσουν, όπως δεν το έκαναν όσο ήταν όλοι τους στην κυβέρνηση. Όλοι τους έχουν το θράσος να υπόσχονται ενώ έχουν καταδικάσει το λαό μας σε ανασφάλεια και φτώχεια και έχουν παραδώσει την Ελλάδα αλυσοδεμένη σε δανειστές και δυνάστες. Μιλούν για υγεία-  γνωρίζουμε τι έκαναν στην πανδημία- και παιδεία ενώ αυτοί τις διέλυσαν. Μιλούν για τα σπίτια του λαού , ενώ αυτοί τα παρέδωσαν στα  funds.

Για εμάς, το Μ-Λ ΚΚΕ, οι ένοχοι είναι γνωστοί. Η ελληνική οικονομική ολιγαρχία, οι προστάτες της ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και Ε.Ε. , οι κυβερνήσεις τους  και όποιος τους στηρίζει. Εμείς λέμε πως αυτοί που σήμερα διεκδικούν την ψήφο του λαού μας  και κατασκευάζουν σενάρια διακυβέρνησης της χώρα ανήκουν σε αυτούς τους κατεξοχήν ενόχους. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι ένοχοι.

Για εμάς- το Μ-Λ ΚΚΕ- ζητούμενο δεν είναι η ανατροπή ενός κόμματος για να επικρατήσει το άλλο. Και οι τρεις τους με διαφορετικό δημαγωγικό περιτύλιγμα, είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ , με συμπλήρωμα το ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση είναι ψευτοδίλημμα. Ψευτοδίλημμα και χαμένη για το λαό μας ψήφος  είναι η ψήφος σ΄ αυτούς. Το αποτέλεσμα για το λαό θα είναι το ίδιο. Διαφορετικά κόμματα, πρόσωπα, συνδυασμοί αλλά η ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή είναι χαμένη ψήφος πραγματικά.

Οι εκλογές είναι μόνο ένα επεισόδιο, που θα τελειώσουν αργά ή γρήγορα με μία , δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι η επόμενη ημέρα, η επόμενη περίοδος. Ωστόσο επιδιώκουμε και σε αυτές τις εκλογές ο λαός μας να αποδοκιμάσει αυτήν την πολιτική και με την ψήφο του. Να αποδοκιμάσει τους εκβιαστές και τους δυνάστες του. Να τους δυσκολέψει. Να τους στείλει μήνυμα πως δεν είναι αυτοί και τα συμφέροντά τους στον κόσμο. Να τους δείξει πως την επόμενη ημέρα θα βρει πλατιές λαϊκές μάζες στο δρόμο του αγώνα. Γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει το λαό μας σε μια άλλη προοπτική.

Για όλους αυτούς τους λόγους και από την Ημαθία, καλούμε το λαό της περιοχής να στηρίξει να δυναμώσει να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ.  Η ψήφος στο Μ-Λ ΚΚΕ δεν είναι χαμένη. Είναι αναγκαία για το λαό.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το