Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, η πορεία και η εκδήλωση μνήμης και τιμής της Κ.Ο Αθήνας του Μ-Λ ΚΚΕ στο σκοπευτήριο της Καισαριανής σήμερα Σάββατο 1 Μάη στις 12 το μεσημέρι.

Από τις 11.15 πμ μέλη της ΚΟ Αθήνας του Μ-Λ ΚΚΕ έφταναν στην κεντρική πλατεία Καισαριανής.

Στις 11.30 στην πλατεία και στους γύρω δρόμους αντιλαλούσε η ντουντούκα με την ανακοίνωση του κόμματος: «Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, τους αγώνες μας, τους νεκρούς μας» ενώ λίγο αργότερα συνθήματα δονούσαν τον αέρα τα συνθήματα “τιμή και δόξα στους ήρωες νεκρούς μας”, “ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές”, “με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας”, «από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική», «Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά» κλπ

Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε πορεία από την πλατεία Καισαριανής προς το σκοπευτήριο.

Το σκοπευτήριο ήταν ήδη πλημμυρισμένο από χθες με αφίσες και πανό του Μ-Λ ΚΚΕ.

Στον τόπο θυσίας των 200 κομμουνιστών τη ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944 κατατέθηκε στεφάνι από την ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ και αμέσως μετά διαβάστηκε κείμενο που συνέδεε τη θυσία των 200 κομμουνιστών της Καισαριανής και τον αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ ενάντια στο χιτλεροφασισμό με τους σημερινούς αγώνες του λαού μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους λακέδες του, ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της τρομοκρατίας και της υποτέλειας.

Στα τελευταία τμήματα του λόγου του ο ομιλητής Δημήτρης Κουφοβασίλης σημείωσε:

Πριν 77 χρόνια, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, 200 μέλη και στελέχη του επαναστατικού ΚΚΕ, μεταφέρθηκαν από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου και εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα. Ήταν Πρωτομαγιά του 1944.

Οι 200 κομμουνιστές -παλληκάρια της εργατικής τάξης τίμησαν με το αίμα τους, με ανυπέρβλητο θάρρος και με απαράμιλλο τρόπο την κόκκινη γιορτή της εργατικής τάξης. Η μεγαλειώδης θυσία τους στον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση και για τα μεγάλα ιδανικά της εργατικής τάξης αποτελεί μια από τις πιο ηρωικές σελίδες του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Είναι μια ανεξάντλητη πηγή δύναμης και για το σημερινό αγώνα που δίνει η εργατική τάξης και το κομμουνιστικό κίνημα.

Τιμούμε τη θυσία των ηρώων κομμουνιστών της Καισαριανής και όλων των αγωνιστών της εργατικής τάξης, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στο απάνθρωπο καπιταλιστικό και ιμπεριαλιστικό σύστημα για τα μεγάλα αιτήματα της εργατικής τάξης και του λαού μας, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.

Μετά το τέλος της ομιλίας έγινε ενός λεπτού σιγή και ακούστηκε το “επέσατε θύματα αδέλφια εσείς”

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το