Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν την Τρίτη το βράδυ στο δρόμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις με αφορμή τη συμπλήρωση 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Οι φετινές κινητοποιήσεις, δυστυχώς, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όπου υπάρχει κρεσέντο αστυνομικής καταστολής και βίας, ενώ μόλις χθες σφαίρα αστυνομικού της ΔΙΑΣ χτύπησε στο κεφάλι 16χρονο Ρομά, ο οποίος χαροπαλεύει μετά τη δολοφονική επίθεση.

Στην Αθήνα η μεγάλη κινητοποίηση με τη συμμετοχή χιλιάδων ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα και πριν απ’ τις 8 βρίσκονταν στο Σύνταγμα, ενώ η διαδήλωση θα καταλήξει στο σημείο της δολοφονίας στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας είναι για περίπου 7.000 διαδηλωτές, αλλά η συμμετοχή είναι αρκετά μεγαλύτερη από 10.000.

Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχε και η νεολαία Πορεία με δικό της μπλοκ

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας επικράτησε ένταση στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων. Αντίστοιχη εικόνα και στη Θεσσαλονίκη.Μέχρι αργά το βράδυ είχαν γίνει τουλάχιστον 19 προσαγωγές στην πρωτεύουσα και άλλες 16 στη Θεσσαλονίκη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το