Μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη στις πόλεις που υπάρχουν Πανεπιστημιακές σχολές με συμμετοχή φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Αθήνα

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιήθηκε σήμερα από πλήθος διαδηλωτών που ζητούν πανεπιστήμια ανοιχτά για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους, κλειστά για την αστυνομία.

Δεν υποχωρεί η εκπαιδευτική κοινότητα απέναντι στον νέο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη παρά την τακτική υποχώρηση της κυβέρνησης, καθώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέβαλε τα σχέδια του για το Σεπτέμβριο και δεν θα στείλει κανέναν αστυνομικό μέσα στον Απρίλιο, ούτε καν στα πέντε προαναγγελθέντα ΑΕΙ.

«Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία» και «Ν.Δ. και Κεραμέως ακούστε το καλά αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά» τα συνθήματα των διαδηλωτών στην Αθήνα, που έφτασαν με την καθιερωμένη πλέον πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή, όπου άναψαν καπνογόνα.

Εκτός από πολλούς φοιτητικούς συλλόγους, τo «παρών» έδωσαν πολλές ΕΛΜΕ, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), το Συντονιστικό αδιόριστων αναπληρωτών, η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος.

Η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος συγκρότησαν δικό τους μπλοκ.

Οι φοιτητές και καθηγητές λένε «όχι» στην πανεπιστημιακή αστυνομία, όπως και στις άλλες αλλαγές που φέρνει ο νόμος στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός πρόσβασης σε αυτή και η καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που επηρεάζει το μέλλον δεκάδων τμημάτων και ολόκληρων Ιδρυμάτων, αφήνοντας εκτός χιλιάδες υποψηφίους, και ζητούν να ανοίξουν οι σχολές, με όλα τα μέτρα για τον Covid-19.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΡΗΤΗ – ΠΑΤΡΑ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια έγιναν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας, από την Κρήτη μέχρι τη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, τα Γιάννενα, την Καρδίτσα, την Κομμοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και αλλού.

Γιάννενα
Γιάννενα
Γιάννενα
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 15/4/2021
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 15/4/2021

Θεσσαλονίκη: Μεγαλειώδης διαδήλωση – Μετά το τέλος της επεισόδια έξω από τη ΔΕΘ – Πληροφορίες για τραυματισμούς

Μαζικό ήταν και το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που τελεί υπό κατάληψη φτάνοντας στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, της καθιέρωσης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αλλά και υπέρ του ανοίγματος των σχολών με όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Φοιτητική Πορεία Θεσσαλονίκης

Στο τέλος της πορείας υπήρξε σύγκρουση αντιεξουσιαστών με τα ματ με χημικά, μολότοφ, τραυματισμούς και συλλήψεις.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το