Ξεχειλίζει η οργή του κόσμου υπό το φως και των τελευταίων συνεχόμενων περιστατικών βίας. Ποτάμια εργαζομένων, ανέργων, νεολαίων στις πλατείες και τους δρόμους όλης της χώρας. Από τον Έβρο μέχρι την Ιεράπετρα και από την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά μέχρι τη Σάμο και την Ικαρία.

Με την οργή να ξεχειλίζει κατά της αστυνομικής βίας και της κυβερνητικής αυταρχικότητας, υπό το φως και των τελευταίων συνεχόμενων περιστατικών βίας χιλιάδες πολίτες ξεχύνονται αυτό το Σαββατοκύριακο σε δρόμους και πλατείες σε πάνω από 50 πόλεις, δίνοντας δυναμικό «παρών» σε ολόκληρη τη χώρα.

Οργανώσεις, λαϊκές συνελεύσεις και συλλογικότητες καλούν σήμερα και αύριο σε διαμαρτυρία ενάντια στην καταστολή για «να φωνάξουμε ένα μεγάλο “ως εδώ” και να διεκδικήσουμε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας σε όλες τις γειτονιές».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία έκαναν σήμερα οι καλλιτέχνες, στο πλαίσιο ενός διημέρου πανελλαδικής δράσης. Οι επαγγελματίες της Τέχνης διαμαρτύρονται για τον ένα χρόνο ανεργίας λόγω της κατάστασης με τον νέο κορονοϊό και την καραντίνα. «Αγωνιζόμαστε για το ελληνικό τραγούδι», «Υγεία, παιδεία και πολιτισμό έχουμε ανάγκη κι όχι αυταρχισμό», είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Στην Αττική, σε Αγία Παρασκευή, Εξάρχεια, Ηλιούπολη, Νέα Ιωνία, Πετρούπολη, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ίλιον, Αγίους Αναργύρους, Καματερό, πλήθος κόσμου βροντοφώναξε «Πονάω! Ως εδώ με την κρατική καταστολή».

Νέα Ιωνία

Στη Μακεδονία, πορεία 1000 ατόμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά της αστυνομικής βίας ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι από τον Λευκό Πύργο.

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την ίδια ώρα, 100 άτομα, μέλη του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου πραγματοποίησαν μουσική διαμαρτυρία με καλλιτέχνες και μουσικούς στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Εγνατία.

Πετρούπολη

Στην πλατεία Ειρήνης της Νεάπολης συγκεντρώθηκαν δεκάδες άτομα. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οργανώσεις, συλλογικότητες γειτονιάς και εργατικές λέσχες, με αφορμή την αστυνομική βία.

Πάτρα
Πάτρα

Δεκάδες κόσμου συμμετείχαν σε αντίστοιχη εκδήλωση στη Δράμα και στην Ηγουμενίτσα.

Ηγουμενίτσα
Δράμα

Σε ανακοίνωσή του το Μ-Λ ΚΚΕ, ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει:

Η κυβέρνηση της ΝΔ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προχωρήσει σε μια απότομη όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού, εξαπολύοντας βάρβαρες αστυνομικές επιθέσεις βίας και τρομοκρατίας. Τα γεγονότα με την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, οι επιθέσεις και τα χημικά στις τελευταίες πορείες και τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης υποδηλώνουν ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση του εχθρού – λαού. Ξέρει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι ο λαός σταδιακά βγαίνει ξανά στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην πολιτική της και αυτό τρέχει να προλάβει. Μάταια όμως προσπαθεί να κάμψει τις λαϊκές αντιστάσεις. Η αυταρχική πολιτική της γεννά ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα όπως έδειξε και η σημερινή μεγαλειώδης διαδήλωση. Καλούμε τον λαό και τη νεολαία να συνεχίσει ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα. Ενάντια στην πολιτική της καταστολής και του αυταρχισμού για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων 

Για το απόγευμα και αύριο Κυριακή είναι προγραμματισμένες κι άλλες ειρηνικές εκδηλώσεις σε δεκάδες άλλες πόλεις, με τη λίστα να ανανεώνεται συνεχώς.  

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/03
—————–

ΑΤΤΙΚΗ:

Αιγάλεω: 14/3, 17:00, Ιερά Οδός και Θηβών

Γλυφάδα-Αργυρούπολη: 14/3, 12:00, Πλατεία Σούρμενων

Ελευσίνα: 14/3, 12:00, Πλατεία Ηρωών

Ζωγράφου: 14/3, 14:00, Πλατεία Γαρδένιας

Καισαριανή: 14/3, 11:30, Σκοπευτήριο

Κολωνός-Σεπόλια-Ακαδημία Πλάτωνος: 14/3 , 12:00, Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

Κυψέλη-Γκύζη: 14/3, 12:00, Πλατεία Πρωτομαγιάς

Νέα Σμύρνη: 14/3, 12:00, Πλατεία Ν.Σμύρνης

Νέο Ηράκλειο: 14/3, 17:00, Πλατεία ΗΣΑΠ

Πατήσια: 14/3, 11:30, Σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων (Αγ.Βαρβάρα)

Περιστέρι: 14/3, 12:00, Πλατεία Δημαρχείου

Πειραιάς: 14/3, 12:00, Πλατεία Κοραή

Χαλάνδρι: 14/3, 13:00, Πλατεία Χαλανδρίου

ΚΡΗΤΗ:

Χανιά: 14/3, 12:00 πλ.Αγοράς

ΚΥΚΛΑΔΕΣ:

Παρος: 14/3, 12:30, Κεντρική πλατεία της Παροικίας (Μαντώ Μαυρογένους)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το