Η ξακουστή Ακαδημία Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης συγκλονίζεται από τις κατηγορίες ότι οι νέοι χορευτές ενθαρρύνονται να διατηρούνται λεπτοί μέσω του καπνίσματος! Έκθεση από κρατική υπηρεσία κατηγορεί την Ακαδημία για φυσική και πνευματική κακοποίηση παιδιών και εφήβων.

Έρευνα είχε ξεκινήσει νωρίτερα φέτος, μετά από καταγγελίες για κακομεταχείριση. Το σκάνδαλο ξέσπασε μετά από δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Falter τον Απρίλιο, με τίτλο «Καταρρεύσαμε!». 

Το άρθρο διεκτραγωδούσε το πως οι σπουδαστές υπόκειντο σε πνευματική και φυσική κακοποίηση, με μεθόδους του 19ου αιώνα. Νέοι χορευτές δέρνονταν μέχρι που μάτωναν, τους τραβούσαν τα μαλλιά και τους γίνονταν προσβλητικά σχόλια για τα σώματά τους. Ορισμένοι υπέφεραν από ανορεξία ή βουλιμία, σύμφωνα με την έκθεση. Η επιτροπή εξέτασε 24 μάρτυρες σε 16 ακροάσεις. Στο πόρισμα αναφέρεται ότι οι σπουδαστές της Ακαδημίας, οι οποίοι είναι μεταξύ 10 και 18 ετών – ενθαρρύνονταν να καπνίζουν, προκειμένου να κόβουν την πείνα τους.

Ευθύνες καταλογίζονται και στους υπεύθυνους της Όπερας, διότι δεν μπόρεσαν να ασκήσουν τον αρμόζοντα έλεγχο στην Ακαδημία Μπαλέτου.

Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το