Ηφαιστειακές εκρήξεις, πλημμύρες, αρρώστιες και μεγάλα σμήνη εντόμων σε ολόκληρη τη Γη έχουν όλα απολύτως λογικές και επιστημονικές εξηγήσεις, αλλά ταυτόχρονα κάποιοι θα μπορούσαν να τα ερμηνεύσουν ως οιωνούς κακών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων sputniknews.gr οι μεγάλες φυσικές καταστροφές και τα περίεργα φαινόμενα που συχνά ερμηνεύονται ως κάποιο είδος θεϊκής τιμωρίας δεν είναι ένα καθόλου νέο φαινόμενο στην ανθρώπινη ιστορία.

Οι ωκεανοί αλλάζουν χρώμα

Το φαινόμενο ποταμών και λιμνών να «βάφονται» ξαφνικά κόκκινα παρατηρήθηκε πολλές φορές ανά τα χρόνια, με πολλούς να το ερμηνεύουν ως μήνυμα από κάποια ανώτερη δύναμη του κακού.

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι ωκεανοί αλλάζουν χρώμα

Αυτή τη φορά, ωστόσο, η φύση θα δώσει άλλη μια αφορμή για περίεργες εικασίες αφού οι ωκεανοί, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, θα αλλάξουν χρώμα ως το τέλος του αιώνα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

«Θα υπάρξει αξιοσημείωτη διαφορά στο χρώμα του 50% του ωκεανού μέχρι τα τέλη του 21ου αιώνα», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Στέφανι Ντούκιβιτς σύμφωνα με το MIT News, σημειώνοντας ότι η επικείμενη αλλαγή «θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρή».

Κροκόδειλοι και φίδια περιφέρονται στους δρόμους

Οι κάτοικοι του Τάουνσβιλ της Αυστραλίας είχαν λάβει προειδοποιήσεις για φίδια και κροκόδειλους σε κατοικημένες περιοχές καθώς το Κουίνσλαντ επλήγη από πλημμύρες που όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ συμβαίνουν «μια φορά τον αιώνα».

​Σύμφωνα με το ABC News, περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι εκκένωσαν την περιοχή, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν ότι κατά τις επόμενες ημέρες αναμένεται μεγαλύτερη βροχόπτωση.

Συναγερμός από τα κρούσματα ιλαράς

Τουλάχιστον δέκα πολιτείες των ΗΠΑ έκαναν λόγο για εκτεταμένα κρούσματα ιλαράς το 2019, σύμφωνα με το CNN, ενώ το Δεκέμβριο, ο Guardian προειδοποίησε ότι τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη έφτασαν σε υψηλό εικοσαετίας.

Σχετική εικόνα

Εμπειρογνώμονες που μίλησαν στη βρετανική εφημερίδα αποδίδουν αυτή την τάση στις ενέργειες των αντιεμβολιαστών που στρέφονται κατά των εμβολίων της ιλαράς, του HPV κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, της γρίπης και άλλων ασθενειών.

Το «δαχτυλίδι της φωτιάς»

Μια σειρά από ηφαιστειακές εκρήξεις και σεισμούς στο λεγόμενο δαχτυλίδι της φωτιάς», μια περιοχή υψηλής σεισμικής δραστηριότητας που καλύπτει μεγάλες εκτάσεις γης από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τη βόρεια Ρωσία καθώς και από τις ΗΠΑ προς τη Χιλή, οδήγησε αρκετούς ραβίνους να προειδοποιήσουν πως αυτό το φαινόμενο μπορεί να είναι ένα σημάδι της Αποκάλυψης όπως στα εβραϊκά κείμενα.

Η «πληγή» των εντόμων στη Μέκκα

Οι τοπικές δημοτικές αρχές κινητοποίησαν ομάδες καθαρισμού καθώς μεγάλα σμήνη από ακρίδες «πλημμύρισαν» το Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας, το πιο ιερό σημείο του Ισλάμ, στις αρχές Ιανουαρίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η «πληγή» των εντόμων στη Μέκκα

​Βίντεο που τράβηξαν οι πιστοί δείχνουν εκατομμύρια έντομα να κατακλύζουν το μνημείο με αρκετούς να ερμηνεύουν το γεγονός ως κακό οιωνό.

Ωστόσο, οι πιο ψύχραιμοι έσπευσαν να υποδείξουν πως αυτές οι ερμηνείες είναι παρατραβηγμένες αφού υπάρχουν λογικές εξηγήσεις για όλα.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το