Ο πρωθυπουργός ανέλαβε επικεφαλής της εκστρατείας κατά του καπνίσματος. Εύγε. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε επικεφαλής της εκστρατείας για τη χρήση κράνους από τους μοτοσικλετιστές. Ξανά εύγε. Περιμένω, για να του δώσω το τρίτο εύγε, την ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει επικεφαλής της εκστρατείας για την υποχρεωτική χρήση αντηλιακού στις παραλίες (παρακαλώ να καθορίσει με αυστηρότητα και τον βαθμό προστασίας, γιατί σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν χωράει η ελευθερία της επιλογής).

……………………


Γιατί δεν απαγορεύουμε την παραγωγή, την εμπορία και τη χρήση του καπνού παντού (σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους); Κι αυτός βλάπτει σοβαρά την υγεία, κι αυτός δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης (για να μην έχει καμία αμφιβολία ο πρωθυπουργός, ας κοιτάξει τα στοιχεία που δείχνουν πόσοι πρώην καπνιστές ξαναγύρισαν σ’ αυτή την επικίνδυνη συνήθεια). Αυτή θα είναι πράγματι μια επανάσταση. Φυσικά θα ξεσηκωθούν οι αγρότες που καλλιεργούν καπνό γιατί θα χάσουν το βιος τους. Αδιάφορο. Προέχει η υγεία.

Φυσικά θα ξεσηκωθούν οι έμποροι που μεταφέρουν τον καπνό από το χωράφι στο εργοστάσιο γιατί θα βρεθούν στην ανεργία. Αδιάφορο. Προέχει η υγεία. Φυσικά θα ξεσηκωθούν οι επιχειρηματίες γιατί θα αναγκαστούν να κλείσουν τα εργοστάσιά τους. Αδιάφορο. Προέχει η υγεία. Φυσικά θα ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον κλάδο γιατί θα απολυθούν. Αδιάφορο. Προέχει η υγεία. Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αυτό γιατί τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντα ισχυρά. Αδιάφορο. Προέχει να πουλάς φούμαρα και να φουμάρεις στη ζούλα χαρμάνια υποκρισίας.

(Απόσπασμα από άρθρο του Τάσου Παππά στην efsyn.gr)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το