Στην διαδικτυακή συνέλευση της ΕΦΕΕΑ το Σάββατο 6 Νοεμβρίου υπήρξε μια ανατροπή των μέχρι εκείνη την στιγμή δεδομένων και με εξελίξεις που σε άλλο αναλυτικό σημείωμα θα παρουσιάσουμε.

Τελικά και η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες θα γίνουν με φυσική παρουσία και δια ζώσης.

Ωστόσο το σημείωμα του προηγούμενου φύλλου του Λαϊκού Δρόμου που εκτίθεται παρακάτω έχει την σημασία του για την εξέλιξη των πραγμάτων για όποιον θα ήθελε να έχει μία πλήρη εικόνα των εξελίξεων.


“Έχουμε ήδη αναφερθεί στην επαίσχυντη απόφαση της ισχνής πλειοψηφίας των «ανεξάρτητων» στο ΔΣ της ΕΦΕΕΑ (ένωση των φοροτεχνικών της Αττικής), να οργανώσει συνέλευση και αρχαιρεσίες με ηλεκτρονικό τρόπο.

Τα μέλη της ΕΦΕΕΑ πήραν μια ειδοποίηση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φυσικά, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, πως πρόκειται να διεξαχθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση με ηλεκτρονικό τρόπο (πλατφόρμα ΖΟΟΜ) στις 6 Νοεμβρίου, χωρίς να απαιτείται κάποιος κωδικός εισόδου το λεγόμενο password. Περίπου δηλαδή, να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε είναι …«περαστικός» και του έχει γνωστοποιηθεί η διεύθυνση της σύνδεσης. Όπως λέμε «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε».

Η υπόθεση εξελίσσεται σε χαοτική παρασυναγωγή ακριβώς για να μη παρθεί καμιά απόφαση και να συνεχίσει να ισχύει η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ για εκλογές ηλεκτρονικά από 13 έως 22 Νοεμβρίου, με μόνη ίσως την εκλογή εφορευτικής επιτροπής που όμως είναι αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής πώς θα διεξαχθεί.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας στην ένωση έχουν ήδη επιλέξει αν τα καταφέρουν, να παρθεί απόφαση για ακύρωση της επιλογής για ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες και θα το παλέψουν στην γενική συνέλευση.

Η απέχθεια και ο φόβος των λεγόμενων ανεξάρτητων προς οιαδήποτε ζωντανή λογοδοσία και αντιπαράθεση για τα πεπραγμένα τους ακριβώς τους έχει οδηγήσει στην επιλογή των ηλεκτρονικών διαδικασιών που αποσκοπεί στην απονέκρωση και απονεύρωση των ζωντανών διαδικασιών.

Έχουν ήδη παραβιαστεί και χυδαία καταπατηθεί σωρεία άρθρων του καταστατικού της ΕΦΕΕΑ.

Προφανώς οι πρόθυμοι συνεργάτες της κυβέρνησης και της ΑΑΔΕ, κόβουν και ράβουν το καταστατικό, ώστε να μην τους φύγει από τα χέρια τους η πλειοψηφία του ΔΣ, για να συνεχίσουν την καταστροφική τους πολιτική στον κλάδο.

Κάνουν δε πως αγνοούν την υπουργική απόφαση 61910/2021 (COVID 19) που στο άρθρο 1 παράγραφο 4 αναφέρει «Πάσης φύσεως γενικές συνελεύσεις δύνανται να διενεργούνται είτε με ηλεκτρονικά μέσα είτε δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (παράρτημα 10) και με τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας».

Η κυβέρνηση έχει στους βασικούς της στόχους και μέσα από τον νόμο Χατζηδάκη να θάψει βαθιά το συνδικαλιστικό κίνημα και τη ζωντάνια του, παρά την άσχημη κατάσταση που κυριαρχεί και τις αδυναμίες που εμφανίζει, ακριβώς γιατί φοβάται την ενδυνάμωση και μαζικοποίησή του και τον αγωνιστικό του προσανατολισμό, όπως έδειξε πρόσφατα το παράδειγμα της e-food.

Και φυσικά τώρα είναι η στιγμή να υπάρξει ένα ισχυρό μέτωπο καταγγελίας και αντίστασης για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα για τις ηλεκτρονικές διαδικασίες που βάζουν ταφόπλακα στις ζωντανές διαβουλεύσεις συζητήσεις, τα οποία πρόκειται να μεταβάλλουν άρδην το τοπίο στον ζωντανό συνδικαλισμό και τις προσπάθειες διεκδικήσεων, μέσα από την επαφή των ανθρώπων, και όχι από την παγωμένη οθόνη του υπολογιστή.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η στάση της ΑΣΦΕΕΑ παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, όταν βασικός εκπρόσωπός τους μας δήλωσε για τις ηλεκτρονικές εκλογές πως «εκεί που έχουμε ισχυρές δυνάμεις και πλειοψηφούμε τις αρνούμαστε, ενώ όπου είμαστε μειοψηφία αποδεχόμαστε και συμμετέχουμε»…
Μια εντελώς καιροσκοπική στάση που έρχεται σε αντίθεση από όσα γνωρίζουμε με την στάση σχημάτων του ΚΚΕ σε διάφορους χώρους, όπου έχουν φτάσει για παράδειγμα μέχρι και την απόσυρση εκλογικού συνδυασμού στον ΟΤΕ, και αποχή στο σωματείο των ταχυδρόμων στα ΕΛΤΑ αλλά και σε άλλα σωματεία.

Ενώ η ίδια η τριτοβάθμια οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ, έχει προχωρήσει ομόφωνα σε καταγγελία και άρνηση των ηλεκτρονικών εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Και φυσικά πλήθος δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων σωματείων και οργανώσεων έχουν συνταχθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κατά των ηλεκτρονικών διαδικασιών.

Τέλος οι δικηγόροι της Αθήνας (ΔΣΑ) θα προχωρήσουν σε αρχαιρεσίες στα τέλη Νοεμβρίου με κάλπη και φυσική παρουσία.

Προφανώς και θα ασχοληθούμε με το θέμα προσεχώς γιατί το ζήτημα έχει πολλές «ουρές».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το