Σε συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας και εγκλεισμού, η κυβέρνηση του «αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς» και του «δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία», του νέου κρατικού προϋπολογισμού που προβλέπει μείωση δαπανών για τη δημόσια υγεία κατά σχεδόν 600 εκατομμύρια ευρώ, επιχειρεί να περάσει νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ίδρυση σώματος «πανεπιστημιακής αστυνομίας».


Στο μεταξύ, οι φοιτητές περιμένουν ακόμη τα συγγράμματα τους, ενώ σε κάποια μαθήματα όπως το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο τμήμα της Δημόσιας Διοίκησης περιμένουν και τον καθηγητή!

Ταυτόχρονα οι φοιτητές παραγκωνίζονται από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, καθώς έχουν γίνει πια ρουτίνα τα περιστατικά καθηγητικής αυθαιρεσίας εις βάρος τους.

Ενδεικτικό είναι το «δεν έχεις κάμερα- δεν μιλάς» σε μάθημα της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και το «δεν χωράνε άλλοι» σε μάθημα της Κοινωνιολογίας.
Η απάντηση των φοιτητών σε αυτή την εχθρική κυβερνητική πολιτική, που εδώ και ένα χρόνο τους απειλεί με διαγραφές, με καταβολή διδάκτρων, και τώρα με την σύσταση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν μπορεί να είναι άλλη πέρα από την μαζική και συλλογική αντίδραση.

Δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους
Έξω οι αστυνομικοί από τα πανεπιστήμια
Κάτω τα χέρια από το άσυλο

Φοιτητική Πορεία Παντείου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το