Μετά τις μαζικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, αλλά και τα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας στις διαδηλώσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ο αγώνας ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο κλιμακώνεται με νέες κινητοποιήσεις. 

H Ανακοίνωση της Φοιτητικής Πορείας:

Φοιτητική Πορεία: Κάλεσμα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων-Όλοι σήμερα Πέμπτη στη Βουλή στις 5 μμ !

Μετά την κατάθεση του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, η κυβέρνηση προχωράει σε διαβούλευση και ψήφισή του την Πέμπτη 11/2, εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία της πανδημίας και της τηλε- εξεταστικής, που θέτει φραγμούς στις αντιδράσεις λαού και νεολαίας. Ο πανεκπαιδευτικός αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας, με επίκεντρο το φοιτητικό κίνημα, απέκτησε τα πιο μαζικά χαρακτηριστικά των τελευταίων χρόνων παρότι είχε απέναντί του ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες απαγορεύσεων και τρομοκρατίας. Έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί ευθέως την κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική. Αυτός ο αγώνας δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσει συνολικά ο λαός και η νεολαία ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης!

Η Φοιτητική Πορεία καλεί σε κλιμάκωση των πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων! Μπροστά στην ψήφιση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων χρειάζεται να ενεργοποιηθούν όλοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και τα εκπαιδευτικά σωματεία! Καλούμε σε μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 11/2, στις 5 μμ στη Βουλή !

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Όλοι σήμερα Πέμπτη 11/2 στις 5μμ στη διαδήλωση στη Βουλή ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά και αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης!

Μπροστά στις μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να ψηφίσει το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο (που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, αλλά και την καταστολή), με τις γνωστές διαδικασίες – εξπρές. Φοβάται την συνέχεια και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, την ακόμα παραπέρα μαζικοποίηση των φοιτητικών αγώνων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της.

Ο πανεκπαιδευτικός αγώνας με επίκεντρο το φοιτητικό κίνημα που αποκτά μαζικά χαρακτηριστικά και αμφισβητεί την κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρος. Δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο λαός και η νεολαία ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικών σωματείων σήμερα Πέμπτη 11 Φλεβάρη στις 5μμ στη Βουλή!

Ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο αγώνα ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το