Φοιτητές και εργαζόμενοι βρίσκονται από τις πεντέμισι το πρωί έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ στην Ούλωφ Πάλμε για να εμποδίσουν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Αντίστοιχα καλέσματα και συγκεντρώσεις έχουν γίνει και στο ΕΜΠ, στην ΑΣΟΕΕ αλλά και το ΑΠΘ.

Από την Πέμπτη 2 Ιουνίου είχε γίνει γνωστό ότι οι 360 ειδικοί φρουροί που προορίζονται να στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) έλαβαν φύλλα πορείας για αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται κοντά στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Οι 260 θα ανήκουν σε αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται γύρω από την Πανεπιστημιούπολη στην Αθήνα και οι υπόλοιποι 100 στα ΑΤ της Θεσσαλονίκης και γύρω από το ΑΠΘ.

Έτσι, οργανώθηκαν άμεσα συνελεύσεις για να σχεδιαστεί η αντίδραση.

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε στα πανεπιστήμια της χώρας με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συνθήματα ενάντια στην είσοδο των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

Εκτός από το ΕΚΠΑ, περίπου 200 φοιτητές μαζί με εργαζόμενους, μέλη ΔΕΠ και εργατικά σωματεία έχουν παραταχθεί στο εσωτερικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.  

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτύρονται ενάντια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια, καθώς και στο νέο νόμο-πλαίσιο, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και απειλεί με διάλυση τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το