Ο καταυλισμός προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου, σύμφωνα με το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, είναι ο πλέον υπερπληθής καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης, καθώς σε αυτόν φιλοξενούνται 10.241 άτομα, αριθμός ρεκόρ.

Και ενώ το ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει 1.000 μετανάστες, που ζουν στην Μόρια, σε καταυλισμό προσφύγων στην Νέα Καβάλα.

Ήδη δόθηκε εντολή στη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει 1.002 άτομα, προερχόμενα από ευάλωτες ομάδες, έτσι ώστε την ερχόμενη Δευτέρα να αναχωρήσουν για Νέα Καβάλα με δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κίνηση αυτή, όσο κι αν φαντάζει επιβεβλημένη, δεν αντιμετωπίζει ούτε κατ’ ελάχιστο τα οξυμένα προβλήματα των προσφύγων που ζητούν το αυτονόητο: να ζήσουν σαν άνθρωποι, να ζήσουν με αξιοπρέπεια, όχι πεταμένοι σε κέντρα κράτησης, σε στρατόπεδα, σε άθλιους καταυλισμούς με συσσίτια, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα και χωρίς καμία προοπτική.

Διαβάστε σχετικό άρθρο του Λαϊκού Δρόμου στις 4/5/2019:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το