Ο Γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Alex Azar, αρνήθηκε την Τετάρτη να υποσχεθεί ότι ένα εμβόλιο κορωνοϊού θα είναι οικονομικά προσιτό για όλους τους Αμερικανούς.

“Θα θέλαμε να εξασφαλίσουμε ότι θα εργαστούμε για να το καταστήσουμε οικονομικά προσιτό, αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε αυτή την τιμή επειδή χρειαζόμαστε να επενδύσει ο ιδιωτικός τομέας”, ανέφερε ο Azar σε μέλη του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια ακρόασης σχετικά με την επιδημία κορωνοϊού και το αίτημα για έλεγχο της τιμής από το κράτος. “Οι έλεγχοι τιμών δεν θα μας οδηγήσουν εκεί”.

Το Κέντρο Αμερικανικής Προόδου έγραψε στο Twitter, “Είναι μια παγκόσμια κρίση υγείας, και όλοι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα σε φαρμακευτική αγωγή που θα βοηθήσει στην προστασία τους από αυτόν τον ιό.”

Ενώ κυβερνητικοί και ιδιωτικοί ερευνητές σε όλο τον κόσμο εργάζονται γρήγορα για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για τον ιό, εκτιμάται ότι οποιοδήποτε εμβόλιο εξακολουθεί να βρίσκεται αρκετούς μήνες μακριά. Το καλύτερο προληπτικό μέτρο είναι η τακτική ενδελεχής πλύση χεριού.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος ζήτησε από το Κογκρέσο χρηματοδότηση 2,5 δις δολαρίων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. περισσότερα από 1 δις δολάρια από αυτή τη χρηματοδότηση θα διατεθούν για την ανάπτυξη εμβολίων. Η ηγεσία των Δημοκρατικών επέκρινε το αίτημα του προέδρου ως “αναιμικό” και ανεπαρκές.

Από την Τετάρτη, οι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει 60 κρούσματα του νέου κορωνοϊού που προέρχεται από την κεντρική κινεζική πόλη Wuhan.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει κρούσματα σε έξι κράτη: Αριζόνα, Καλιφόρνια, Ιλινόις, Μασαχουσέτη, Ουάσινγκτον και Γουισκόνσιν. Αξιωματούχοι έχουν καταγράψει δυο περιπτώσεις μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Με πληροφορίες από: https://www.businessinsider.com/trump-administration-says-coronavirus-vaccine-may-not-be-affordable-2020-2?fbclid=IwAR3YYDCKqAKe71waOrTcGmEbfxYY-rpoHgB4rOA8w-AHRrbVGhp-qils7Sg μέσω guernicaeu.wordpress.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το