Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ρουμανίας και δύο αξιωματούχοι της περιφέρειας Ολτ αποπέμφθηκαν χθες (Παρασκευή) μετά την ολιγωρία των αστυνομικών αρχών που χρειάστηκαν 19 ώρες για να εντοπίσουν το σπίτι από το οποίο κάλεσε μια 15χρονη έφηβη στον αριθμό 112 ζητώντας βοήθεια και αναφέροντας ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής.

Η Αλεξάνδρα εξαφανίστηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου αφότου είχε κάνει οτοστόπ για να πάει στο σπίτι της στην περιοχή Ντομπροσλοβένι. Την επόμενη μέρα κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης και είπε ότι βρισκόταν σε ένα σπίτι αιχμάλωτη του οδηγού του αυτοκινήτου. Πριν κοπεί η γραμμή φώναζε «Έρχεται, έρχεται!», μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή της Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών για να εντοπιστεί το στίγμα της κλήσης αλλά οι συντεταγμένες που δόθηκαν κάλυπταν μια μεγάλη περιοχή. Έτσι οι αρχές έψαξαν τρία σπίτια πριν καταλήξουν στο σωστό και ενώ είχαν ήδη περάσει 12 ώρες, έχασαν άλλες επτά περιμένοντας ένταλμα έρευνας, το οποίο δεν απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Δεκαεννέα ώρες μετά την κλήση της 15χρονης Αλεξάνδρας οι αρχές μπήκαν στο σπίτι, όπου βρήκαν δύο πτώματα κοριτσιών σε ένα βαρέλι, και συνέλαβαν τον 65χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος ανακρίνεται.

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των θυμάτων είναι σε εξέλιξη αλλά οι αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για τη 15χρονη Αλεξάνδρα και μία 18χρονη που είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο, επίσης κάνοντας οτοστόπ.

Η φωτογραφία της 15χρονης Αλεξάνδρας έξω από το κτίριο της αστυνομίαςAP Photo

Ο υπουργός Εσωτερικών Νικολάε Μόγκα ανακοίνωσε την αποπομπή του αρχηγού της ρουμανικής αστυνομίας Ίοαν Μπούντα, του νομάρχη του Ολτ, Πέτρε Νάκσου και του αρχηγού της αστυνομίας της περιφέρειας, Κριστιάν Βοϊκολέσου, και δήλωσε ότι «απαιτούνται δραστικά μέτρα».

Ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας ζήτησαν να διερευνηθούν οι χειρισμοί της αστυνομίας και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Η υπόθεση προκάλεσε οργή και εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του υπόπτου. 

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε και αυτό:


e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το