ΕΛΜΕ Λευκάδας

Υποψήφιοι με το ζόρι! Εφορευτική με το στανιό!

Απέχουμε καθολικά από τις εκλογές-παρωδία!

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να απέχουν καθολικά από την ηλεκτρονική ψηφοφορία του Σαββάτου (7/11). Οι τηλε-εκλογές Κεραμέως θα αποτελέσουν μαύρη σελίδα στην ιστορία των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ ζήτησαν να παραταθεί η θητεία των αιρετών και να διεξαχθούν οι εκλογές κανονικά αργότερα, όταν θα έχει εκτονωθεί η πίεση από την πανδημία. Παράταση της θητείας δόθηκε ήδη στα ΔΣ των σωματείων από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όμως, το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε την πρόταση της Ομοσπονδίας και αποφάσισε με αδιαλλαξία να προχωρήσει μονομερώς, χωρίς τη συμμετοχή των θεσμικών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, που είναι η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ, στη διενέργεια τηλε-ψηφοφορίας.

Το Υπουργείο Παιδείας με τη στάση αυτή στοχεύει τόσο στην αποπομπή των αιρετών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια όσο και στο να πλήξει τα σωματεία των εκπαιδευτικών. Στην τελευταία συνάντηση με την ΟΛΜΕ η Υπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά: «Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο». Ακριβώς! Το εκβιαστικό δίλημμα ετέθη από το Υπουργείο και δεν μπορεί πια κανείς να κάνει τον ανήξερο. Είναι προφανές πως μεθοδεύεται η ποδηγέτηση των σωματείων, ώστε κάθε συνάδελφος να απομονωθεί και να μείνει χωρίς εκπροσώπηση, κλεισμένος στο ψηφιακό καβούκι του.

Κάνουμε έκκληση στους/στις συναδέλφους να απέχουν από τις εκλογές-παρωδία. Να υπερασπιστούν το σωματείο και τον θεσμό των αιρετών. Να μην πάνε με αυτούς που μας έβαλαν τις κάμερες μέσα στις τάξεις, μας στοίβαξαν σε τάξεις 24 και 26 παιδιών και θέλουν να περάσουν τα ΕΠΑΛ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα σχολεία. Είδαμε πως τη χρησιμοποιεί την τεχνολογία το Υπουργείο.

Σας ενημερώνουμε πως οι δύο από τις τρεις παρατάξεις που υπέβαλαν υποψηφιότητα για το ΠΥΣΔΕ Λευκάδας έχουν αποσύρει την υποψηφιότητά τους. Πρόκειται για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. Όμως, η διοίκηση πραξικοπηματικά αρνείται να κάνει ανακοινοποίηση των υποψηφιοτήτων και θα πάει σε εκλογές με υποψηφίους που έχουν αποσύρει την υποψηφιότητά τους (!). Υποψήφιοι με το ζόρι και εφορευτική επιτροπή με το στανιό, αφού ανακοινώθηκε σε συναδέλφους ο ορισμός τους ως μελών της εφορευτικής επιτροπής χωρίς τη θέλησή τους. Καλούμε τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν στην Εφορευτική Επιτροπή.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, οι τηλε-εκλογές είναι απονομιμοποιημένες και το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμά τους. Με την αποχή υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες του κλάδου, την ύπαρξη των σωματείων μας, το δημόσιο σχολείο και τους εαυτούς μας.

Αλήθεια, αν αύριο μας πουν πως θα ψηφίσουμε και στις εθνικές εκλογές με το αφερέγγυο και τρωτό σύστημα των ηλεκτρονικών εκλογών θα το αποδεχτούμε; Να μην περάσουμε, με πρόσχημα την πανδημία, σε συνθήκες ανεξέλεγκτης ψηφιακής επιτήρησης, φακελώματος και καθυπόταξης των εργαζομένων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το