Τη δημιουργία μιας νέας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Κάρπαθο έθεσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στον Αμερικανό ομόλογο του Τζέιμς Μάτις κατά την διάρκεια  της συνάντησής τους  στο Πεντάγωνο και για πρώτη φορά δημοσίως η αμερικανική πλευρά άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ απαντώντας στις πρόσφατες τουρκικές απειλές για την ΑΟΖ ανακοίνωσε την πρόσκληση προς τις ΗΠΑ να συμμετάσχει στο τριμερές σχήμα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Την αποκάλυψη  για την βάση στην Κάρπαθο έκανε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις απαντώντας σε ερώτηση του real.gr  για τις συζητήσεις που γίνονται με την ελληνική κυβέρνηση  και για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να κατασκευάσουν μια νέα στρατιωτική βάση στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μάτις απάντησε στo real.gr: «Ο (Έλληνας) υπουργός είναι εδώ το έθεσε αυτό το θέμα σήμερα. Υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα για εμάς. Έχουμε στενή σχέση. Πράγματι, αυτό που δείχνει είναι το πολύ υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και διαφάνειας. Και από αυτή την άποψη, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί για να συνεργαστούμε στενά με τη σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ Ελλάδα για το πώς τοποθετούμε τις δυνάμεις μας στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Και θα το επεξεργαστούμε όπως πάντα μαζί» κατέληξε.

 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το