Λίγο μετά την πολυδιαφημισμένη «έξοδο» από τα μνημόνια και λίγο πριν από τις πανηγυρικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, κυβέρνηση και υπουργείο παιδείας μας δείχνουν έμπρακτα τι σημαίνει η νέα «κανονικότητα». Κανονικό, λοιπόν, για το υπουργείο παιδείας είναι να επαίρεται για το πλήθος των προσλήψεων αλλά να «σβήνει» ολόκληρες περιοχές όπως το Ηράκλειο και την Ανατολική Θεσσαλονίκη. Κανονικό είναι επίσης να προσλαμβάνει αναπληρωτές καθηγητές, να τους κόβει το ταμείο ανεργίας, να τους εξαναγκάζει να μετακινηθούν ιδίοις εξόδοις από τη μια πλευρά της χώρας στην άλλη κι έπειτα από λίγες ώρες να τους ενημερώνει ότι λόγω «τεχνικών λαθών» (aka το σβήσιμο του Ηρακλείου κ.ά. από τον χάρτη) οι προσλήψεις οφείλουν να τροποποιηθούν.
Σα να μην έφταναν τα παραπάνω, κανονικό είναι να ανακοινώνονται οι προσλήψεις στις 7 ή 8 το πρωί και χιλιάδες αναπληρωτές/ριεςνα καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία την ίδια μέραχωρίς να τηρείται ούτε κατά διάνοια το ήδη κουτσουρεμένο τριήμερο των προσλήψεων. Σαφής αποτύπωση δε του κανονικού, οι εκατοντάδες συνάδελφοι που παρουσιάστηκαν μέσα σε ελάχιστες ώρες, στις διευθύνσεις και ήρθαν αντιμέτωποι με την αδυναμία των υπαλλήλων να τους εξυπηρετήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες πρόσληψής τους λόγω προβλημάτων στο σύστημα ή την προκλητική πρακτική διευθυντών εκπαίδευσης που με εντολές εκ του ασφαλούς ανακοίνωναν τη διακοπή της ανάληψης υπηρεσίας εκπαιδευτικών κόβοντάς τους ημερομίσθια και ένσημα.
Το υπουργείο πρόλαβε να πλέξει τον διθύραμβό του για την κανονικότητα των προσλήψεων, τον μέγιστο αριθμό που δεν έχει προηγούμενο. Την ίδια στιγμή οι 16320 αναπληρωτές της Α’ φάσης, έπρεπε να μετακινηθούν μέσα σε ελάχιστες ώρες από τον τόπο κατοικίας τους στον οποιοδήποτε τόπο πρόσληψης.
Η μόνη κανονικότητα είναι που οι αναπληρωτές βρίσκονται για μια ακόμη φορά (τα τελευταία 10-15 χρονιά) στην ίδια εξαρτημένη θέση ομηρίας και ελαστικότητας που επιβάλλεται από τις μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης.
Καταγγέλλουμε οργισμένα το εν λόγω φιάσκο της “κανονικότητας” που μας καλεί τα ξημερώματα μόνο και μόνο «για να βγει ο αγιασμός», που καταστρατηγεί κατάφορα το τριήμερο ανάληψης υπηρεσίας, προσλαμβάνει και κόβει το επίδομα σε εκπαιδευτικούς που πρέπει το ίδιο βράδυ να ξαναδούν προσλήψεις για να ξανα-προσληφθούν την επομένη, που αφήνει εκτός πρόσληψης άλλους/άλλες που εμφανίστηκαν, αλλά δεν πρόλαβε ο διοικητικός μηχανισμός να τους καταχωρίσει στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Με βάση αυτά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 Πλήρη καταβολή από 5/9 μισθού, ενσήμων, προϋπηρεσίας για κάθε εκπαιδευτικό που θα αναλάβει υπηρεσία ανεξάρτητα από την ημέρα καταχώρισης της πρόσληψης
 Παράταση της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας έως τη Δευτέρα 10/9/2018 για όλους και όλες, προκειμένου να τηρηθεί ουσιαστικά το “τριήμερο” των αναλήψεων
 Πλήρη αποζημίωση των εκπαιδευτικών που μετακινήθηκαν εξαιτίας της ακύρωσης της πρώτης φάσης των προσλήψεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
 Ανάρτηση όλων των κενών στις κατά τόπους διευθύνσεις.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το