Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου,
σκύβω το κεφάλι στα μαρτύριά σου
και θαυμάζω λαέ μου τα έργα σου

Μιχάλης Σταυρακάκης

Το αγόρι βγαίνει τραυματισμένο από τα ερείπια του σπιτιού του που μόλις βομβαρδίστηκε. Η μητέρα του και οι αδερφές του είναι νεκρές. Το αγόρι στέκεται μπροστά στην κάμερα και εκφωνεί έναν υπέρ ελευθερίας λόγο που πρέπει να μείνει στην Ιστορία. Ο νεαρός Παλαιστίνιος γίνεται ο εκπρόσωπος ενός λαού που μάχεται. Ο εκπρόσωπος όλων των ελεύθερων ανθρώπων στον κόσμο, που οραματίζονται την απαλλαγή από κάθε είδους τυραννία.

Δείτε πρώτα το βίντεο κι ας μην καταλαβαίνετε λέξη. Μετά διαβάστε τη μετάφραση.

Δείτε το βίντεο εδώ

«Εχω συνείδηση, γελάω και είμαι περήφανος. Ο θεός να τις ευλογήσει, είμαι περήφανος που η μητέρα μου και οι αδερφές μου έγιναν μάρτυρες. Είμαι περήφανος. Ορκίζομαι στο όνομα του θεού, Νετανιάχου, το αίμα των μαρτύρων, τόσων παιδιών… Τρία αγόρια άφησε η μητέρα μου, ένας απ’ αυτούς θα σε βρει και θα πάρει εκδίκηση. Ο θεός να ευλογήσει τους μάρτυρές μας, είμαστε νικητές, είμαστε ήρωες, είμαστε η Γάζα, το σχολείο της ανδρείας. Πού είστε αραβικές χώρες, γιατί δεν μας βοηθάτε; Ο θεός να σε προστατεύει, Γάζα. Είσαι μικρή, αλλά παραδίνεις μάθημα σε όλες τις χώρες του κόσμου, σε όλη την ανθρωπότητα, τι σημαίνει να είσαι παλικάρι, να είσαι περήφανος, να αντιστέκεσαι. Μας περικυκλώσατε από παντού. Οσο και να μας περικυκλώσετε, εμείς θα σας νικήσουμε. Είμαστε νικητές, είμαστε ήρωες.

Η μητέρα μου είναι μάρτυρας. Ο θεός να την ευλογήσει. Το ίδιο και τις αδερφές μου. Αλλά αυτές τις μέρες μην τις ξεχάσεις, εσύ που τώρα τραβάς βίντεο. Οι μέρες ξαναγυρίζουν κι εσύ ο ίδιος που τραβάς βίντεο θα τραβήξεις το βίντεο που θα πατάμε τα κεφάλια τους κάτω. Όπως ακριβώς τα πατήσαμε στις 7 Οκτώβρη, όταν οι στρατιώτες του εχθρού έγιναν αιχμάλωτοι στα χέρια των ανταρτών μας. Ο θεός να σε ευλογήσει μητέρα μου. 

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε. Και εκατό σαν τον Νετανιάχου αν έρθουν, δεν αλλάζει τίποτα. Κι όχι μόνο ο Νετανιάχου, ας έρθει και ο Μπάιντεν, ο χέστης ο Μπάιντεν. Αλλά είναι κότες, είναι φοβιτσιάρηδες, δεν έρχονται. Μακάρι να ‘ρχονταν σ’ εμάς στο πεδίο, μακάρι να πέσουν στα χέρια μας, χτυπάνε μόνο από πάνω. Εγώ, κοιτάξτε, δεν έχω πάθει τίποτα. Κοιτάξτε, κοιτάξτε, δεν παθαίνω τίποτα, δεν αλλάζει κάτι μ’ αυτά που κάνετε. Δε θ’ αλλάξετε την πίστη μας και την αντίστασή μας. Θ’ αντισταθούμε. Παρόλο που σκοτώσατε την οικογένειά μου, εγώ παραμένω ο ίδιος, δεν αλλάζω». 

***

«Θα παραμείνουμε ακλόνητοι στη Χαν Γιούνις μέχρι να πεθάνουμε». Aυτό είναι το μήνυμα τεσσάρων νέων ανδρών που συναντήθηκαν στο δρόμο, εν μέσω σφοδρών σιωναζιστικών βομβαρδισμών και πολιορκίας της πόλης τους. Λίγα λόγια και σταράτα. Και το σήμα της νίκης, η βεβαιότητα της νίκης.

δείτε το βίντεο εδώ

***

Πηγαίνοντας αρκετές μέρες πίσω, συναντάμε έναν παλαιστίνιο παππού στην Ιερουσαλήμ, που προκαλεί με θάρρος ένα κοπάδι από μπατσογούρουνα των ειδικών δυνάμεων της σιωνιστικής αστυνομίας. «Στη Γάζα να πάτε», τους λέει, χωρίς να «μασάει» στις απειλές τους. Απολαύστε τον λεβεντόγερο:

Μπορείτε να δείτε το βίντεο και εδώ

πηγή: eksegersi.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το