Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε εντολή σε Αμερικανούς κυβερνητικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ακόμη, εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όσους πολίτες σκοπεύουν να εισέλθουν στη χώρα.

Όλοι οι κυβερνητικοί υπάλληλοι έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ, έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τη Βενεζουέλα, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε προειδοποίηση ασφαλείας που εξέδωσε.

«Στις 24 Ιανουαρίου 2019, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε το μη απολύτως αναγκαίο προσωπικό της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα να εγκαταλείψει τη χώρα», ανέφερε η προειδοποίηση.

“Παίρνουμε αυτά τα μέτρα με βάση την τρέχουσα εκτίμηση για της κατάσταση ασφαλείας στη Βενεζουέλα. Δεν έχουμε σχέδια να κλείσουμε την πρεσβεία “, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά επίσης σε άλλους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στη Βενεζουέλα να «εξετάσουν σοβαρά» την έξοδο από τη χώρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την Πέμπτη επίσης ενημερωμένη ταξιδιωτική οδηγία, προτρέποντας τους Αμερικανούς πολίτες να επανεξετάσουν πιθανά ταξίδια τους στη Βενεζουέλα εξαιτίας των πολιτικών αναταραχών, της αυθαίρετης σύλληψης και της κράτησης πολιτών των ΗΠΑ. Το έγγραφο προειδοποιεί ειδικά τους Αμερικανούς πολίτες να επιδείξουν προσοχή στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας Καράκας.

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοαναγορεύθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας την Τετάρτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να παραιτηθεί και να αφήσει τον Γκουάιδο να αναλάβει την προεδρία, αλλά ο Μαδούρο δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον προσπάθησε να πραγματοποιήσει πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και ανακοίνωσε την απόφασή του να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

πηγή: Sputnik, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το