Οι Χούθι θα βάλουν εναντίον πλοίων σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός της εμβέλειάς τους, αν το Ισραήλ εισβάλει στη Ράφα

Eκατοντάδες χιλιάδες ξανά στους δρόμους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστινιακό λαό

Εικόνες από ακόμα μία εβδομαδιαία διαδήλωση στην Υεμένη, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέροντας πως εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστινιακό λαό.

Ο προσκείμενος στους Χούθι τηλεοπτικός σταθμός al-Masirah ανέφερε επίσης ότι οι διαδηλωτές εξέφρασαν την υποστήριξή τους για περισσότερες ναυτικές επιχειρήσεις από τις δυνάμεις των ανταρτών, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα επεκτείνουν τις επιθέσεις τους σε όλα τα πλοία που συνδέονται με ισραηλινά λιμάνια εάν το Ισραήλ εξαπολύσει χερσαία εισβολή στη Ράφα στη νότια Γάζα.

Όπως ανέφερε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι Γιαχίγια Σαρί, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, οι αντάρτες σε αυτή τη περίπτωση θα βάλουν εναντίον πλοίων σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός της εμβέλειάς τους. «Θα βάζουμε στο στόχαστρο όποια πλοία κατευθύνονται σε ισραηλινά λιμάνια στη Μεσόγειο Θάλασσα, σε όποια περιοχή είμαστε ικανοί να φτάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι η αδυναμία επίτευξης μόνιμης κατάπαυσης του πυρός είναι ένας άλλος λόγος για την απόφαση των ανταρτών να στοχοποιήσουν πλοία που κατευθύνονται προς ισραηλινά λιμάνια.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης… δεν θα διστάσουν να προετοιμαστούν για ευρύτερα και ισχυρότερα στάδια κλιμάκωσης μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα και να αρθεί η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας», τόνισε.

πηγή: kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το