Υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, φοιτητές βρίσκονται αυτήν την ώρα στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα, στην κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ενόψει της Τακτικής Συνόδου των Πρυτάνεων.

Οι φοιτητικές οργανώσεις που κάλεσαν στη συγκέντρωση, καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί την πανδημία και την περίοδο της καραντίνας για να περάσει πλήθος αντιλαϊκών μέτρων και να οξύνει την επίθεση στον κόσμο της εργασίας.

Επισημαίνουν ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η «επίθεση στην νεολαία», την οποία η κυβέρνηση στοχοποιεί κατηγορώντας την ως υπαίτια για την έξαρση της πανδημίας, ενώ θέτει ξανά τα πανεπιστήμια και τους φοιτητές στο στόχαστρο.

Και ζητούν να μην κατατεθεί κανένα νομοσχέδιο ενώ οι σχολές είναι κλειστές, λόγω της πανδημίας, διεκδικώντας την κατοχύρωση ξανά και διεύρυνση του ασύλου.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει με δικό της μπλοκ και η φοιτητική παράταξη Πορεία

Η “Πορεία” σε ανακοίνωσή της, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει: ” Το φοιτητικό κίνημα καλείται να καταγγείλει την πολιτική της καταστολής και του χτυπήματος των δημοκρατικών δικαιωμά­των. Να καταδικάσει κάθε σχέδιο για την εγκατάσταση αστυνομίας μέσα στις σχολές, καθώς και για κάθε διάταξη που ποινικοποιεί στην ουσία τη δράση των Φοιτητικών Συλλόγων. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνητικές απαγορεύσεις και η καταστολή, οι φοιτητές πρέπει να πιάσουν ξανά το νήμα των αγώνων, για να αντιταχθούν στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και των ταξικών φραγμών. Για να υπερασπιστούν τους Συλλόγους τους, τις συλλογικές διαδικασίες και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος”.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το