Τεράστιες καταστροφές συνεχίζει να προκαλεί η κακοκαιρία Daniel σε Βόλο, Λάρισα και Σκιάθο, με έναν κτηνοτρόφο να χάνει τη ζωή του στο Βόλο και ακόμη τρεις ανθρώπους να αγνοούνται.

Στους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων επιβλήθηκε με μηνύματα του 112 απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ μήνυμα του 112 για περιορισμό μετακινήσεων λόγω της Κακοκαιρίας Daniel, έλαβαν και οι κάτοικοι της Αττικής, το πρωί της Τετάρτης, το οποίο τελικά αποδείχθηκε γκάφα, αφού αφορούσε τα Μέθανα και την Τροιζήνα.

Το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας κινείται προς Πελοπόννησο και Κρήτη, ενώ για τις επόμενες τουλάχιστον 24 ώρες οι βροχές θα συνεχιστούν στις ήδη πληγείσες περιοχές.

Πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού με αποτέλεσμα να εκκενωθεί προληπτικά το συγκεκριμένο σημείο του ιδρύματος.

Είκοσι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική κλινική της πόλης, 10 άτομα διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Βόλου, ενώ 64 σε ασφαλή πτέρυγα του γηροκομείου.

Εκκενώθηκε ακόμη το Κέντρο Υγείας Αγαλαστής, ενώ, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας παρατείνοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό.

Προβλήματα καταγράφονται και στην Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας.

Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος και νερού σε όλη την Μαγνησία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με προβλήματα να εντοπίζονται και στις επικοινωνίες.

Συνολικά 1196 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το