«Φρούριο» είναι από το πρωί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από τους δρόμους Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν στους πολίτες να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Δυνάμεις καταστολής έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν όσους θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου.

Στα Προπύλαια και στο Πολυτεχνείο, έχουν φτάσει τα οχήματα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας και βρίσκονται σε αναμονή.

Ταυτόχρονα, δυνάμεις των ΜΑΤ και η ομάδα ΔΡΆΣΗ βρίσκονται ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία του κέντρου. Παράλληλα το σημείο της δολοφονίας είναι αποκλεισμένο και η πρόσβαση δεν επιτρέπεται ούτε σε δημοσιογράφους.

Οι έλεγχοι περιμετρικά είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη.

Στο μεταξύ, αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το βιβλιοπωλείο «εκτός των τειχών» στην οδό Γραβιάς στα Εξάρχεια εγκλωβίζοντας 10 περίπου μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) που ήθελαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τους μεταξύ αυτών και του γραμματέα του ΚΚΕ(μ-λ) , σ. Ανδρέα Βογιατζόγλου.

Οι ίδιοι, ζητούν να μιλήσουν με κάποιον επικεφαλής ων Αστυνομικών δυνάμεων, αφού φορούν όλοι μάσκες και όπως λένε δεν τους έχει δοθεί εξήγηση για τον λόγο του αποκλεισμού τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το