1932: Μεγάλη οικονομική κρίση / η Ελλάδα χώρα πτωχευμένη. Ανεργία, πείνα, αρρώστια. Τα παιδιά του λαού πήγαιναν στο σκολειό νηστικά κι από την πείνα λιποθυμούσαν. Και χωρίς παπούτσια – τα ξυπόλυτα τάγματα!

Το τότε ΚΚΕ έλαβε την πρωτοβουλία και δημιούργησε την οργάνωση “παιδική βοήθεια”. Συντονιστής αυτής της προσπάθειας ήταν ο μεγάλος δάσκαλος, ο Δημητρης Γληνος.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – καλούσε τον λαό ο Γληνός γιατι «Τα φτωχά παιδιά είναι των σκλάβων οι σκλάβοι, των πεινασμένων οι πεινασμένοι,των παγωμένων οι παγωμένοι, των άρρωστων οι άρρωστοι, των απόκληρων οι απόκληροι.»

2020: Κρίση και όχι μόνο οικονομική μαστίζει τον λαό και παιδιά του κι αυτά που έχουν αίμα ελληνικό μα πιο πολύ εκείνα που έφυγαν από τον πόλεμο και την φτώχεια της δικής τους πατρίδας.

2020: 88 χρόνια περάσαν από τότε! 88 χρόνια κι ένας πόλεμος με εκατομμύρια θηριωδίες των φασιστών και των ναζί…..

Μέρες Χριστουγέννων του 2020 – μέρες αγάπης! Δίποδα ανθρωποειδή έφτυσαν δηλητήριο και χτύπησαν με λοστούς και μαχαίρια και καδρόνια ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Στο Ωραιόκαστρο κοντά στη Σαλονίκη την φτωχομάνα την τραγουδισμένη, δίποδα ανθρωποειδή με λοστούς και με τσεκούρια επιτέθηκαν σε παιδιά – μη τύχει και μολυνθεί το κάστρο τους!

Έστειλαν στο νοσοκομείο παιδιά – μέρες Χριστουγέννων μάλιστα – υποτίθεται μέρες αγάπης! Παιδιά που δεν ξεκοιλιάστηκαν από τις βόμβες, παιδιά που δεν τα κατάπιε η θάλασσα, παιδιά …..Φρίκη! Και αηδία! Κι αποτροπιασμός!

Προφανώς η αηδία δεν είναι στάση πολιτική – είναι όμως η καταδίκη. Η ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ! Χωρίς καμιά ανοχή – η ανοχή γίνεται συνενοχή κι εμείς συνένοχοι στον φόνο δεν γινόμαστε! Όποιος το τέρας δεν πολεμά, το ταΐζει!

Και μια ερώτηση στον υπουργό που μας “προστατεύει”– εκείνος ο Χρήστος ο Παπάς χαίρει άκρας υγείας ή ν ανησυχήσουμε κ. Υπουργέ;

Δήμητρα Σαμαρά

Μέλος Επιτροπής Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το