Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 11 Μάρτη στην πλατεία Βέντσεσλας, στην Πράγα, συμμετέχοντας σε διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Η Δημοκρατία της Τσεχίας ενάντια στη φτώχεια». Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης συνασπισμού φιλελεύθερων – δεξιάς και την καλούσαν να παραιτηθεί. Οι συγκεντρωθέντες καταγγέλλουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πετρ Φιάλα πως δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό που σαρώνει τα λαϊκά εισοδήματα στην κεντροευρωπαϊκή χώρα. Ανάμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών ήταν να ληφθούν μέτρα για να μειωθούν οι τιμές της ενέργειας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η διαδήλωσή τους είχε και αντιπολεμική διάσταση καθώς οι συμμετέχοντες απαίτησαν να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία. Τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία αλλά όχι της στρατιωτικής.
Στο τέλος της συγκέντρωσης, ορισμένοι διαδηλωτές πήγαν στο Εθνικό Μουσείο και απαίτησαν η σημαία της Ουκρανίας στο κτίριο να αντικατασταθεί με αυτή της Τσεχίας.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το