Τροχαίο ατύχημα συνέβη χθες βράδυ σε εργαζόμενο διανομέα στην Αθήνα, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου εν μέσω πλήρους εξέλιξης της κακοκαιρίας. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις που δεν μένουν κλειστά, οι διανομείς συνεχίζουν να εργάζονται σε ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ζητούν μέτρα

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου έχει ζητήσει να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η «Μήδεια» και να παρθούν άμεσα μέτρα με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας και των εργοδοτών. 

Αλλιώς θα πρέπει να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων με ευθύνη της εργοδοσίας, όπως τονίζει η ΣΒΕΟΔ που τονίζει την ανάγκη να ενταχτούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν με την ειδικότητα του διανομέα. Και σημειώνει πως η κυβέρνηση και οι εργοδότες «πρέπει άμεσα να πάρουν μέτρα για τη προστασία και ασφάλεια των διανομέων». 

Καταγγελία

Μάλιστα, καταγγέλλει ότι υπάρχουν εργοδότες που «προτείνουν στους διανομείς να χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα για τη διανομή, θέλοντας να μεταφέρουν ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες όλο το κόστος στους ίδιους τους εργαζόμενους».

Τέλος, η ΣΒΕΟΔ «καλεί όλους τους συναδέλφους διανομείς να αρνηθούν σε αυτές τις συνθήκες τη διανομή με μηχανάκι, να ειδοποιήσουν άμεσα σε περίπτωση που εξαναγκάζονται να δουλέψουν με το χιονιά». «Δεν θα θυσιάσουμε την ζωή μας για τα κέρδη των αφεντικών!», καταλήγει η ανακοίνωση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το