Σύναξη ελαχίστων εκατοντάδων-παρά  τις προσδοκίες των ακροδεξιών διοργανωτών- ήταν το ξενοφοβικό συλλαλητήριο εναντίον των μεταναστών που έγινε σήμερα Κυριακή στο Σύνταγμα.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της συγκέντρωσης και των πανό με τα αντιμεταναστευτικά και ακροδεξιά συνθήματα, όπως “Έξω οι λαθρομετανάστες εισβολείς από την Ελλάδα”, “όχι στην εισβολή μουσουλμανικού στρατού και μουσουλμάνων εποίκων”, “stop ισλάμ” και άλλα απίστευτα αλλά και επικίνδυνα, με κύριο εκείνο του ξυλοδαρμού του  δημοσιογράφου  της Deutsche Welle, Θωμά Ιακόμπι.

Φυσικά το  “παρών” στη συγκέντρωση, έδωσαν ο Θάνος Τζήμερος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής γνωστός για το μείγμα νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών απόψεών του, χρυσαυγίτες που πέταξαν φέιγ βολάν, ο Γιώργος Καραμπελιάς του Άρδην, διάφορα άτομα με στρατιωτική περιβολή, παπάδες, ελληνικές σημαίες και συνθήματα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού. 

Ομάδα ακροδεξιών από το συλλαλητήριο προπηλάκισε τον δημοσιογράφο της Deutsche Welle, Θωμά Ιακόμπι. Του ζήτησαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του και όταν εκείνος αρνήθηκε πήραν την κάμερά του και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές. Τον Γιακομπί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έσωσαν οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι, καθώς η αστυνομία ήταν απούσα από το περιστατικό, οι οποίοι δέχθηκαν επίσης απειλές από τους ακροδεξιούς.

Ο Γιακομπί δήλωσε σε δημοσιογράφους:

«Ακριβώς πέρυσι έγινε το ίδιο σε ένα συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν επειδή κάναμε το ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”. Μου την πέσανε και με χτυπούσαν για περίπου πέντε λεπτά, ώσπου ήρθαν ΜΑΤαδες και εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν επέμβαινε και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό. Δεν περίμενα τίποτε άλλο από αυτούς, δεν έχουν τίποτε άλλο στη γκάμα των δραστηριοτήτων τους παρά βία και μίσος. Για δεύτερη φορά ήμουν πολύ τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι, γκλομπ, σιδερογροθιές. Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, έκανα λάθος. Δεν θα κρυφτώ όμως και δεν θα φοβηθώ. Και θα βγει και αυτό στη δεύτερη μας ταινία που ετοιμάζουμε για τη Χρυσή Αυγή».

Oμάδα ακροδεξιών από το συλλαλητήριο προπηλάκισε αρχικά τον δημοσιογράφο. Του ζήτησαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του και όταν εκείνος αρνήθηκε πήραν την κάμερά του και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές. Τον Γιακομπί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έσωσαν οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι, καθώς η αστυνομία ήταν απούσα από το περιστατικό, οι οποίοι δέχθηκαν επίσης απειλές από τους ακροδεξιούς.

Υ.Γ Φυσικά στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε τον νόμο περί απεργιών, αν και τα καταστήματα σήμερα ήταν ανοιχτά, όπως και δεν υπήρχε παρέμβαση των ΜΑΤ για να προστατέψουν τους πολίτες από τα ακροδεξιά στοιχεία. Σήμερα ήταν Κυριακή για τον κ. Χρυσοχοϊδη…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το