Ενώ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ειδοποιητήρια για εξώσεις και διακοπές ρεύματος …

«Βρες το ακίνητο που σε ενδιαφέρει μέσω πλειστηριασμού»!!! Αυτός είναι ο τίτλος – κράχτης της νέα ιστοσελίδας που κατασκεύασαν οι τραπεζίτες προκειμένου να ενημερώνουν τα υποψήφια …«κοράκια» για όλα τα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί» μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την πλατφόρμα με την επωνυμία «www.landea.gr», η οποία είναι ήδη στον αέρα και περιμένει υποψήφιους …«υπερθεματιστές». Αυτός είναι ο «εύηχος» τίτλος για τους «γύπες» και τις «ίαινες» της αγοράς που θα τρέξουν να αρπάξουν σπίτια και λαϊκών οικογενειών που θα βρεθούν στο δρόμο για χρέη προς τις τράπεζες. 

Στην ιστοσελίδα των τραπεζιτών δεν υπάρχουν φυσικά μόνο ακριβά ακίνητα. Κατοικίες που βρίσκονται σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά όπως η Νίκαια, το Κερατσίνι, το Παγκράτι αλλά και τις Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων βγαίνουν στο σφυρί. Τα συγκεκριμένα νοικοκυριά, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, χάνουν την περιουσία τους ακόμη και για μικρές οφειλές των 15.000 και 30.000 ευρώ…

Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν μπει ήδη 34.456 αγγελίες για πλειστηριασμό! Στον ιστότοπο κατασκεύασαν οι τράπεζες δημοσιεύονται αναλυτικά στοιχεία των ακινήτων που βγάζουν στο «σφυρί». Στην ουσία πρόκειται για «μικρές αγγελίες» στις οποίες καταγράφονται τα δεδομένα των ακινήτων που έχουν κατασχέσει, λόγω απλήρωτων δανείων και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις προσφορές τους στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες.

Στόχος των τραπεζιτών και των μετόχων είναι να τρέξουν ταχύτερα οι πλειστηριασμοί!!! Ο στόχος των πλειστηριασμών για την επόμενη τριετία έχει τοποθετηθεί στους  25.000-30.000 σε ετήσια βάση! Επιδίωξη των τραπεζών είναι να εκποιήσουν σπίτια για να αυγατίσουν κεφάλαια και κέρδη. Ναι! Οι τράπεζες που ανακεφαλοποίησε ο ελληνικός λαός «πληρώνοντας» τρία αιματηρά μνημόνια τώρα κερδίζουν χρήματα από το ξεπούλημα σπιτιών και άλλων ακινήτων. 

Μάλιστα η αύξηση της ζήτησης για ακίνητα που καταγράφεται από το 2018, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, θα επιταχύνει τους πλειστηριασμούς των κατασχεμένων ακινήτων εκτιμούν τραπεζικά στελέχη…

Οι εκτιμήσεις τους φυσικά δεν γίνονται στον «αέρα». Έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από τους κυβερνώντες. Εξάλλου η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να βάλει οριστικό τέλος στο καθεστώς «προστασίας» της πρώτης κατοικίας μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020!!!

Πριν λίγες μέρες εξάλλου σε απόφαση που εξέδωσε το Eurogroup αναφέρεται κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βάλει οριστικό τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας και να νομοθετήσει νέο πτωχευτικό κώδικα που θα προβλέπει τη δυνατότητα για ρευστοποίηση όλων των εξασφαλίσεων! Με απλά λόγια πλειστηριασμοί για όλα τα ακίνητα. Πρόκειται για άλλο ένα δώρο προς τους τραπεζίτες και τα funds που έχουν βάλει στο χέρι λαϊκές κατοικίες οφειλετών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις. 

Η δημιουργία και ενίσχυση της συγκεκριμένης πλατφόρμας «αγγελιών» δεν έγινε τυχαία. Η αρπαγή σπιτιών μέσω των ηλεκτρικών πλειστηριασμών και τη λειτουργία της πλατφόρμας θα γίνεται «ήσυχα» και «αθόρυβα» με τα «κοράκια» από τα γραφεία και τους καναπέδες σπιτιών να τα «χτυπούν». Μόνο που από την άλλη πλευρά χιλιάδες άνθρωποι θα μένουν χωρίς σπίτι…

Όμως στις καπιταλιστικές αγορές αυτά συμβαίνουν. Οι «κομμουνιστές» πάντως δεν θα σας πάρουν τα σπίτια. Τη «δουλειά» την ανέλαβαν άλλοι…

Πηγή: Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος – imerodromos.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το