ΠΕΝΕΝ – Απαιτούμε: Δώστε τώρα τα στοιχεία των εταιριών των πλοίων και των περιστατικών των θανάτων!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο κατά την διάρκεια του 2022 σημειώθηκαν σε ελληνικά πλοία 28 ναυτικά δυστυχήματα και ατυχήματα!

Οι αρμόδιοι της ΕΛΣΤΑΤ τεχνηέντως προσπάθησαν να αναμείξουν στοιχεία που αφορούν ατυχήματα στην θάλασσα (π.χ πνιγμούς) με αυτά των Ναυτικών εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων….  

Είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση έχουν τα περιστατικά ατυχημάτων  και θανάτων στην θάλασσα με τα Ναυτεργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα!

Σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν την κατηγορία αυτή προκύπτουν τα παρακάτω δεδομένα:

Ότι αυτά έγιναν σε Φ/Γ, Ακτοπλοϊκά και λοιπά πλοία.

Συνολικά 7 Ναυτεργάτες έχασαν την ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα, ενώ 21 υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς (όπως ακρωτηριασμούς, εγκαύματα, κατάγματα κ.λπ).

Η ΠΕΝΕΝ με αφορμή αυτά τα στοιχεία απαιτεί να δοθούν άμεσα στην δημοσιότητα και στα Ναυτεργατικά Σωματεία όλα τα σχετικά στοιχεία, εταιρίες και τα πλοία που συνέβησαν αυτά καθώς αποτελεί κραυγαλέα υποβάθμιση, απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και ασέβεια για τα θύματα που έχασαν την ζωή τους στα καράβια να μην δίνονται στατιστικά στοιχεία έως και σήμερα που αφορούν τα πλοία και τις συνθήκες των Ναυτεργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Η συγκάλυψη αυτή δεν είναι καθόλου άσχετη με την γραμμή των εφοπλιστών (κυρίως της ποντοπόρου ναυτιλίας) να μην βγαίνει το παραμικρό στην δημοσιότητα που αφορά έργα και τις μέρες, την έλλειψη μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στα καράβια.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία της ναυτικής εργασίας στα πλοία.

Καμιά έκπτωση στην αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας περί ασφάλειας και υγιεινής!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το