Η απόφαση μπορεί να σχετίζεται με τις κυρώσεις της κυβέρνησης Trump εναντίον αυτών των χωρών

Χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, το YouTube την Πέμπτη απομάκρυνε τρία κανάλια της Βενεζουέλας και δύο κανάλια της Κούβας από την πλατφόρμα του.

“Φορτώναμε στην πλατφόρμα όχι μόνο ζωντανές μεταδόσεις αλλά και τα πλήρη προγράμματά μας. Δεν υπάρχει σαφής εξήγηση γι’ αυτή την ενέργεια”, ανέφερε ο Μπάρι Καρτάγια, παρουσιαστής του Venezolana de Television (VTV), κρατικού τηλεοπτικού σταθμού με έδρα το Καράκας.

“Αυτή η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη. Συγγνώμη γι’ αυτό. Δοκιμάστε να αναζητήσετε κάτι άλλο”, εμφανίζεται το μήνυμα όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα κανάλια του VTV. Το YouTube εξάλειψε πάνω από 68.000 βίντεο που είχαν αποθηκεύσει τα μέσα της Βενεζουέλας σε αυτή την πλατφόρμα από το 2011.

Τα κανάλια VTV που επηρεάζονται από την αμερικανική εταιρεία είναι το Multimedio VTV (314.000 συνδρομητές), τα προγράμματα VTV (87.000 συνδρομητές) και το VTV Signal Live, το οποίο επέτρεψε σε δημοσιογράφους και ανταποκριτές να δημοσιεύουν απευθείας τις παραγωγές τους για να ενημερώσουν το κοινό.

Στην Κούβα, η Cubatalk κατήγγειλε επίσης το κλείσιμο δύο καναλιών στο Youtube, συγκεκριμένα της Mesa Redonda (19.700 συνδρομητές) και της Cubavision International (8.200 συνδρομητές).

Τοπικοί αναλυτές θεωρούν ότι οι αποφάσεις του YouTube μπορεί να σχετίζονται με τις κυρώσεις που εφαρμόζει ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εναντίον ιδιωτών, επιχειρήσεων και ιδρυμάτων αμφότερων των χωρών.

Σύμφωνα με τους κανόνες του ίδιου του YouTube, ένα κανάλι μπορεί να κλείσει όταν έχει διαπράξει τρία σοβαρά αδικήματα κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου. Ωστόσο, στις περιπτώσεις των καναλιών της Βενεζουέλας και της Κούβας, αυτά τα αδικήματα δεν υπήρχαν.

πηγή: telesur, guernicaeu

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το