Ερωτηματικά προξενεί το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν δέχεται συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ, τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, αλλά την ίδια ώρα συνεργάζεται με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΑΣΓΜΕ αναφέρει:

«Ερωτηματικά μας προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει την ενημέρωση προς 15μελή Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων και εκπαιδευτικούς ΠΕ και ΔΕ της περιφέρειας Αττικής ώστε να συμμετάσχουν στην ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων “Η Χριστιανική Αγωγή” με ηλεκτρονικές απαντήσεις στο θέμα: “Μαθητές Λυκείου σήμερα σκέπτονται και προτείνουν”. Φυσικά κάθε φορέας μπορεί να κάνει τις ημερίδες του, δεν κρίνουμε το περιεχόμενό τους, τις θέσεις τους που πολλές φορές είναι και αντίθετες με τις θέσεις του οργανωμένου κινήματος των γονιών.

Τίθεται όμως ένα ερώτημα για το υπουργείο Παιδείας που νομιμοποιεί τον συγκεκριμένο φορέα ενώ την ίδια στιγμή δεν συναντιέται με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, την ΑΣΓΜΕ. Άραγε θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική εάν η ΑΣΓΜΕ καλούσε να ενημερωθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις δράσεις της, μέσω του σχολικού δικτύου; Γιατί το υπουργείο Παιδείας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν η ΑΣΓΜΕ έκανε ημερίδες για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ή για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης;

Καλούμε όλους τους γονείς να βγάλουν για άλλη μια φορά τα συμπεράσματα τους για την τακτική της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Η ΑΣΓΜΕ με τη δράση και τις θέσεις της θα βρίσκεται σε κάθε σχολείο αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το