Αφού μας ζάλισαν με ιστορίες περί «βαριάς εγκληματικότητας» εντός των ΑΕΙ, οι υπέρμαχοι της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου ξεκαθαρίζουν πια ότι στόχος τους είναι η πάταξη κυρίως των ανυπάκουων φοιτητών (ιδίως όταν διεκδικούν κάτι συλλογικά).

Αμέσως μετά τη διαρροή του νομοσχεδίου για το άσυλο, τέσσερις πανεπιστημιακοί ανέπτυξαν στη χθεσινή «Καθημερινή» το επόμενο βήμα: διπλή πανεπιστημιακή αστυνομία, εσωτερική («υπηρεσία ασφαλείας» των ΑΕΙ) και εξωτερική (ειδικά σώματα της ΕΛ.ΑΣ. για δράση στους πανεπιστημιακούς χώρους, αναβίωση δηλαδή του «Σπουδαστικού» τμήματος της Ασφάλειας που καταργήθηκε αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση), συνδεόμενες μεταξύ τους με ειδικό «πρωτόκολλο συνεργασίας»· πάνω από όλα, δε, «ανάκτηση» των χώρων που λειτουργούν ως στέκια αυτόνομων φοιτητικών ομάδων και ενεργοποίηση της πειθαρχικής καταστολής όσων φοιτητών –αλλά και καθηγητών– «επιδεικνύουν αντιακαδημαϊκή συμπεριφορά».

Να περιμένουμε και τη θεσμική έκφραση συγγνώμης προς τους παρεξηγημένους εκείνους φύλακες της τάξης, που το μακρινό 1973 διασφάλισαν επιτυχώς την εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ από τους γνωστούς «παράφρονες» ταραξίες;

πηγή: Τάσος Κωστόπουλος – efsyn

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία