Μια πρώτη νίκη των Παλαιστινίων στο πεδίο της μάχης εντός Γάζας

Εν μέσω ισραηλινού σφυροκοπήματος και ανθρωπιστικής καταστροφής καταγράφεται το πρώτο σοβαρό επεισόδιο με εμπλοκή μαχητών της Χαμάς και ισραηλινών δυνάμεων εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Δύναμη του ισραηλινού στρατού, αποτελούμενη από θωρακισμένες μπουλντόζες και τανκ, έσπασε το συρμάτινο φράχτη και εισήλθε στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή Κισουφίμ, ανατολικά της Χαν Γιούνις, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες δεκάδες μέτρα μέσα στο παλαιστινιακό έδαφος, η ισραηλινή στρατιωτική δύναμη έπεσε σε ενέδρα μαχητών των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ (ένοπλο σκέλος της Χαμάς), που τη χτύπησαν με αντιαρματικές ρουκέτες και ελαφρά όπλα. Οι ισραηλινοί υποχώρησαν, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης δύο θωρακισμένες μπουλντόζες και ένα τανκ κατεστραμμένα. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Χαν Γιουνίς.

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ, οι παλαιστίνιοι μαχητές δεν είχαν καμιά απώλεια (ούτε τραυματισμό), ενώ οι ισραηλινοί είχαν αρκετούς τραυματίες.

«Οι στρατιώτες της σιωνιστικής δύναμης που έπεσαν στην ενέδρα του Χαν Γιουνίς άφησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή ανατολικά του φράχτη πεζή», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι «στρατιώτες δέχθηκαν πυρά ενώ βρίσκονταν δυτικά του φράχτη ασφαλείας. Τανκ των ενόπλων δυνάμεων εξουδετέρωσε τον τρομοκρατικό πυρήνα που πυροβόλησε». Λίγη ώρα αργότερα ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων μίλησε για εξουδετέρωση τρομοκρατικού πυρήνα εντός της Γάζας, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.

Αραβικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι στρατιώτες βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να προχωρήσουν σε επισκευές στον φράχτη των συνόρων. 

Είναι προφανές ότι ο ισραηλινός στρατός έκανε αναγνωριστική εισβολή σε μέρος που θεωρούσε αφύλαχτο από την Παλαιστινιακή Αντίσταση. Δοκίμασε μεγάλη έκπληξη, που την πλήρωσε με απώλειες στρατιωτικού υλικού και με αίμα. Και κυρίως με καταβαράθρωση του ηθικού του.

Απ’ ό,τι φαίνεται το κατασκοπευτικό δίκτυο του Ισραήλ μέσα στη Γάζα δεν λειτουργεί. Απ’ αυτό το δίκτυο προήλθε, προφανώς, η πληροφορία ότι το συγκεκριμένο σημείο ήταν αφύλαχτο. Όπως αποδείχτηκε, όμως, οι μαχητές της Αντίστασης ήταν (και) εκεί και έδωσαν στους εισβολείς ένα ακόμα καλό μάθημα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το